NASLOVNA / F1 / Danijel Rikardo priznao da je Mercedes brži

Danijel Rikardo priznao da je Mercedes brži

Comparison-Mercedes-W05-and-Red-Bull-RB10-610x330

 

Pobednik kanadskog Gran prija, vozač Red Bula Danijel Rikardo smatra da bolid njegovog tima ne može po brzini da parira velikom rivalu Mercedesu, ali se nada da će uspeti da zabeleži još jednu pobedu pre letnje pauze u Formuli 1.

 

Rikardo je zabeležio svoju prvu pobedu u najbržem cirkusu na svetu pre dve nedelje u Kanadi, krunisavši ionako sjajan početak karijere. Ne samo što je trenutno ispred svog timskog kolege, Sebastijana Fetela aktuelnog svetskog šampiona, u generalnom plasmanu, već je uspeo da napravi bolje rezultate na četiri od dosadašnjih sedam trka od svog slavnog kolege.

 

Možda bi bilo previše očekivati od Red Bula da ostvari pobedu i ovog vikenda u Austriji, bez obzira što se može reći da je naredna trka za njih na ˝domaćem terenu˝. Rikardo je ipak uveren da tim može napraviti zapažen rezultat na britanskom gran priju u Silverstonu.

 

˝Iskoristili smo priliku koja nam se ukazala. Austrija bi mogla biti interesantna za nas, a na Silverstonu Red Bul tradicionalno ostvaruje dobre rezultate, i to su trke koje bi u bliskoj budućnosti mogle da nam donesu mnogo toga dobrog. Dobra nam je aerodinamika, i mislim da bi na Silverstonu mogli biti konkurentni,˝ izjavio je ovaj mladi Australijanac.

 

Iako Red Bulov bolid RB10 stvara veći potisak od svih konkurenata, motori kojima Reno snabdeva ovu ekipu ostaju najveća mana ovog vozila, koja ih sputava da naprave bolje rezultate.Prvi deo sezone bio je očajan za ovu ekipu, a Rikardo smatra da će im predstojeća tronedeljna pauza u avgustu, pomoći da se konsoliduju, i ponovo postanu konkurentni Mercedesu na stazama sa dužim pravcima.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply