NASLOVNA / F1 / Alonso hoće godišnju platu od 50 miliona

Alonso hoće godišnju platu od 50 miliona

alonso f1

Alonso, španski vozač formule 1 je pod ugovorom sa Ferrarijem narednih par sezona ali nijedna strana ne želi da čeka poslednji trenutak za produžetak saradnje. Zato se već sada ušlo u pregovore ali čini se da će potraživanja dvostrukog svetskog šampiona biti previše za tim iz Maranela.

 

Fernando Alonso ima važeći ugovor sa ekipom Ferarija do 2016. ali se već sad pokrenula priča o njegovom novom ugovoru. Glavni problem za produžetak saradnje bi mogla da bude plata vozača, koji traži 50 miliona dolara po sezoni.

 

Španac nikako ne može biti zadovoljan kako se odvija njegova karijera u crvenom timu. Za pet godina koliko je u Ferariju nije uspeo da se domogne titule, u velikoj meri zahvaljujući nekonkurentnom bolidu. Alonso želi da to iskoristi u svoju korist i zaradi koji milion više jer se već priča da bi mogao da promeni ekipu uskoro.

 

Ferari želi da Alonsa veže na još tri godine, do 2019. kada će vozač imati 38 godina. Ali suma od 35 miliona evra po godini im je preveliki izdatak. To je duplo od iznosa koji je Mihael Šumaher zarađivao dok je bio deo Fararija.

 

Ako do dogovora dođe pod Alonsovim uslovima to znači da će španski vozač inkasirati za tri sezone čak 105 miliona evra. Time bi postao jedan od najplaćenijih sportista, ne samo u okvirima Formule 1, već na celoj planeti.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply