NASLOVNA / AUTO SPORT / Alfa Romeo se vraća u F1?

Alfa Romeo se vraća u F1?

Prema rečima Sergia Marchionnea, CEO-a Fiat Chrysler grupacije, Alfa Romeo bi mogao da se vrati u šampionat Formule 1. Ovo je prosto neverovatno, s obzirom na to da ovaj italijanski brend bije bitku sa egzistencijom već neko vreme. Istina, tu je sportski pedigre koji je nastao u periodu od 1911. do 1950. godine, ali to vreme je odavno prošlo.

Bruno Giacomelli on Alfa Romeo, French GP, Dijon-Prenois 1979

Vremena su se promenila, pa bi ova odluka mogla biti kobna iz perspektive finansija i koliko god mi želeli da vidimo “sportsko srce” na stazi, ulaganje u razvoj Formule 1 bi mogao biti ekstremno skup, posebno u momentu kada brend nema ni potpunu gamu vozila. Smatramo da bi Alfa Romeo trebao da se fokusira na nove “civilne” modele i proširenje ponude, jer teško da će jedan sedan koji kompanija već neko vreme odlaže da spasi stvar. Alfi su potrebni svi oni modeli koje je Sergio Marchionne obećao u što skorijem periodu kako bi ponovo postao relevantan brend na evropskom tržištu i šire.

Italian Alfa Romeo driver Bruno Giacomelli

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Da li je sa razlogom Velika Britanija zabranila VW reklamu?

Neverovatno, ali istinito, ova TV reklama zabranjena je u Ujedinjenom kraljevstvu, od strane agencije koja …

Leave a Reply