NASLOVNA / F1 / 3. TRENING SOČI / RUSIJA

3. TRENING SOČI / RUSIJA

I na poslednjem slobodnom treningu Mecedes je bio najdominantniji, ovog puta kao i na drugom je najbrži bio Hamilton koji je jedini prešao stazu za manje od 99 sekundi

Hamilton Sochi
Vremenski uslovi pred početak trećeg treninga bili su pristojni. Temperatura staze bila je 17 a vazduha 21 stepen dok je duvao i veoma jak vetar.
 
Prvi mereni krug zabeležio je domaći vozač Danil Kvyat koji je stazu Soči obišao za 1m42.988s. Lewis Hamilton se odlučio da u ranoj fazi sesije izađe na stazu pa je tako ubrzo dospeo na prvu poziciju (1m40.725s). Odmah zatim pojavio se i Nico Rosberg koji je posle svog prvog pokušaja kasnio za Britancem za oko pola sekunde.
 
Već posle 20 minuta na stazi je istaknuta crvena zastava pošto je Kevin Magnussen stao na stazi. Posle pauze od pet minuta sesija je nastavljena a većina vozača je ponovo pojurila na stazu.
 
Valtteri Bottas je u poslednjoj trećini treninga krenuo da postavlja sve brže krugove i tako je uspeo da izbije na čelo karavana svojim krugom od 1m40.178s. Ipak, Nico Rosberg se nije zadovoljio svojim učinkom pa je uspeo da zabeleži najbolje najbrži krug (1m40.213s) i tako potisne Finca na drugo mesto.
 
U poslednjih deset minuta Lewis Hamilton je uspeo da spoji tri najbrža sektora i tako dođe do novog najboljeg vremena od 1m38.726s. Britanac je već u narednom pokušaju imao problema na kočenju kod predposlednje krivine kada se tom prilikom okrenuo na stazi.
FP3 Sochi

izvor

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply