NASLOVNA / F1 / 2. trening VN Monce

2. trening VN Monce

Dominacija Mercedesa se nastavlja sa Rosbergom na prvom i Hamiltonom koji je samo pola sata drugog treninga vozio, a prvi pratilac im je bio Raikkonen ispred Alonsa.
 
Rosberg Monza
 
Uvodni minuti drugog treninga su prošli u znaku timova iz sredine poretka pošto su oni jedini bili na stazi. Vremena su uglavnom bila oko 1m28s a najbrži u tim trenucima je bio Perez.
 
Magnussen je sa krugom 1m27.634s nakon desetak minuta preuzeo prvo mesto, ali ga je ubrzo nadmašio Rosberg sa desetinku boljim vremenom. Nemac je kasnije svoj rezultat spustio na 1m27.005s dok su Magnussen i Alonso imali minimalni zaostatak. Svi troje su kasnije dodatno popravili vremena i vozili su ispod 1m27s.
 
Lewis Hamilton je za to vreme imao nove probleme sa bolidom. On nije ni mogao da napusti garažu zbog problema sa elektronikom.
 
Timovi su nakon pola sata polako počeli da šalju vozače na stazu na mekšoj medijum gumi, a Rosberg je bio među prvima koji je postavio vreme i ono je iznosilo 1m26.225s. Najbliži na opcionoj gumi su mu bili vozači Ferrarija. Raikkonen je bio drugi sa desetinkom zaostatka, dok je Alonso bio dve desetinke iza Finca.
 
Hamilton se konačno našao na stazi pola sata pre kraja treninga u trenucima kada su ostali već počeli da se fokusiraju na trkački tempo. Britanac je nakon nekoliko pokušaja uspeo da sastavi dobar krug i dođe do druge pozicije sa 6 stotinki zaostatka za Rosbergom. Raikkonen i Alonso su ostali na trećoj i četvrtoj poziciji, dok su iza njih redom bili Bottas, Button, Vettel, Magnussen, Massa i Ricciardo.
 
Monza FP2
 
izvor
 

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply