17/07/2024 12:13:51 PM
NASLOVNA / F1 / 2. trening Soči / Rusija

2. trening Soči / Rusija

Na poslednjem treningu u petak, Hamilton je sve iza sebe ostavio za preko 8 desetinki i bio jedini koji je vozio ispod 100 sekundi na 2. treningu

Hamilton Sochi
Na drugom treningu nije bilo čekanja i timovi su odmah poslali svoje vozače na stazu. Na vrhu su se u poretku menjali Button i Bottas, a vremena su već na samomstartu spuštena do 1m41s.
 
Vozači Mercedesa su nakon dvadesetak minuta skinuli Buttona sa vrha, a Hamilton je zabeležio najbolje vreme od 1m41.750s. Nico Rosberg je ubrzo odgovorio sa krugom 1m41.508s čime se našao na prvoj poziciji.
 
Pedesetak minuta pre kraja smo videli i prve krugove na mekoj gumi, a najveći napredak u početku je napravio Hulkenberg koji se probio na drugo mesto sa desetinkom ipo zaostatka. Vodeći su svoje krugove vozili nešto kasnije i Rosberg je ponovo imao najbolje vreme koje je ovoga puta iznosilo 1m41.027s. Ipak, Hamilton je malo kasnije odgovorio i on je bio prvi čovek koji je vozio krug ispod 100 sekundi. Nejgov krug od 1m39.630s je bio osam desetinki brži od Magnussenovog koji se u međuvremenu probio ispred Rosberga na drugo mesto. Button je držao četvrto mesto, dok su vozači Williamsa držali peto i šesto mesto.
Dvadesetak minuta pre kraja je po prvi put na mekim gumama na stazu izašao Alonso koji je uspeo da se probije na trće mesto i umeša se u borbu sa timovima koji koriste Mercedesove motore.
 
Do kraja su se svi uglavnom fokusitali na testiranje izdržljivosti guma u dugim stintovima tako da promena u vremenima nije bilo.
 
Hamilton je ostao najbrži, dok su iza njega u razmaku od jedne stotinke bili Magnussen i Alonso. Rosberg je bio četvrti, Bottas peti, Button šesti, Massa sedmi, Kvyat osmi, Vettel deveti, a Vergne deseti.

FP2 Russisa
izvor

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply