NASLOVNA / F1 / 2. trening u Singapuru

2. trening u Singapuru

Na drugom treningu najbrži je bio Hamilton ispred Alonsa i Rikarda
 
Hamilton Singapur
 
Jedan od glavih konkurenata za titulu je u ranoj fazi treninga imao četvrto vreme sve dok pred sam kraj sesije nije montirao mekšu vrstu pneumatika. Britanac je imao i dosta sreće jer je uspeo da svoj program odradi između pauze zbog crvene zastave koja je nastala zbog udesa Pastora Maldonada. Vozač Lotusa izgubio je kontrolu nad svojim bolidom u 10. krivini, što ga je bacilo u betonski zid.
 
Većina vozača uspela je da simulaciju kvalifikacija odradi pre ovog incidenta osim Nica Rosberga i Fernanda Alonsa, koji je na kraju izvezao vreme sporije za 0.133 sekunde. Ipak, Nemac u Mercedesu nije na vreme izašao iz boksa, pa je tako morao da prekine svoj kvalifikacioni ritam što ga je na kraju dana bacilo na 13. mesto.
 
Kimi Raikkonen je zauzeo četvrto mesto dok je Sebastian Vettel sesiju završio na petoj poziciji iako je na stazu izašao na samo sedam minuta pre kraja. Aktuelni šampion imao je još na prvom treningu problema sa motorom. Iza njih našao se dvojac McLarena u formaciji Magnussen-Button dok su u top deset ušli i Sergio Perez i Nico Hulkenberg.
 
FP2 Singapur
 
izvor
 

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply