12/05/2021 11:34:04 PM
NASLOVNA / F1 / Rosberg najbrži na prvom treningu na Silverstonu

Rosberg najbrži na prvom treningu na Silverstonu

Pored Sussie Wolf koja je prva žena u ovom milenijumu koja je vozila F1 na zvaničnom treningu, Izletanja Felipe Mase, šta je još bilo interesantno na 1. Treningu na Silverstone-u:

 

247151

 

Vikend za VN Velike Britanije obeležila je i činjenica da je Susie Wolff posle dužeg vremena postala prva žena koja je učestvovala na nekom trkačkom vikendu. Ona je na prvom treningu u timu Williamsa zamenila Valtterija Bottasa. Sa druge strane Dani Juncadella debitovao je u bolidu Force Indije umesto Nica Hulkenberga, Giedo van der Garde je bio na dužnosti umesto Adriana Sutila dok je Robin Frijsn zamenio Kamuia Kobayashija u Caterhamu. Vreme je bilo sunčano i toplo.

Prvo značajnije mereno vreme postavila je upravo Susie Wolff koja je stazu Silverston obišla za 1m44.212s. Koji momenat kasnije Button je bio brži za nešto više od 3 sekunde u trenucima kada je Wolffova morala da stane pored staze zbog problema sa pritiskom ulja u bolidu. Odmah po uklanjanju žute zastave svi vozači bili su u prilici da zabeleže bolje vremena, pa je ovu situaciju iskoristio Nico Rosberg koji je postavio najbolje vreme od 1m36.058s.

 

Posle prvih pola sata na stazi je bila istaknuta crvena zastava zbog udesa Felipe Masse na prilazu kod poslednje krivine. Brazilac je izgubio kontrolu nad svojim bolidom kada je zakačio ivičnjake koji su ga odbacili na suprotnu stranu.

 
247148

 

Zbog ovog prekida vozači su izgubili skoro 20 minuta, što je značilo da su timovi morali da redukuju svoje planove. U nastavku treninga većina vozača se nalazila na stazi, pa je tako Nico Rosberg poboljšao svoje vreme na 1m35.424s. Marcus Ericsson se na pola sata pre kraja okrenuo na 13. krivini zbog čega je Šveđanin morao da odustane sa ove sesije.

 

Do kraja treninga vremena se nisu nešto bitnije menjala a vozači su uglavnom koristili tvrdu komponentu pneumatika.

 

izvor

 
FP 1 VN GB

 

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply