NASLOVNA / F1 / 1. trening VN Monce

1. trening VN Monce

Dominacija Mercedesa se nastavlja sa Hamiltonom ovog puta u glavnoj ulozi
 
Hamilton Monza
 
Britanac je bio najbrži tokom prvih devedeset minuta, a odličnu formu je pored Mercedesa prikazao McLaren.
 
Vozače je na prvom treningu dočekalo oblačno vreme, ali kiše do kraja nije bilo. Prvi mereni krugovi su voženi nakon petnaestak minuta, a na vrhu se nalazio Vergne sa krugom 1m30.511s. Vremena su brzo padala, a na čelu su se u početku smenjivali vozači Williamsa i McLarena.
 
Vozači Mercedesa su nakon pola sata preuzeli vodeće dve pozicije sa vremenima 1m27.06s4 i 1m27.071s. Njih su nakon prvog stinta sledila dva McLarena koji su zaostajali oko jedne desetinke i dva Ferrarija koja su imala zaostatak od pola sekunde.
 
Nakonovoga je usledila nešto duža pauza pošto su timovi verovatno želeli da pričuvaju svoje motore. Oni koji su i izlazili na stazu nisu bitnije popravljali vremena, a u samom vrhu nije bilo nikakvih promena do poslednjih pola sata kada je prvu poziciju preuzeo Button sa vremenom 1m26.810s.
 
Hamilton je desetak minuta kasnije popravio vreme na 1m26.187s i vratio se na prvo mesto, a to je ujedno bilo i najbolje vreme na sesiji. Button je ostao na drugom mestu, dok je Rosberg bio treći. Poslednji čovek koji je bio u okviru od jedne sekunde u odnosu na Hamiltonovo vreme je bio četvrtoplasirani Alonso, a iza njega su redom bili Magnussen, Vettel, Raikkonen, Perez, Kvyat i Hulkenberg.
 
monza fp1
 
izvor

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply