NASLOVNA / F1 / 1. Trening u Singapuru

1. Trening u Singapuru

Jutarnji ovog puta predvečernji trening je bio više za ispitivanje staze i podešavanje bolida nego za postizanje najbržih vremena
 
Hamilton je bio prvi vozač koji je nakon instalacionih krugova krenuo da juri vremena, a njegovo najbolje ostvarenje u prvom stintu je iznosilo 1m51.934s. Rosberg je nešto kasnije vozio dve desetinke brži krug čime se našao na vrhu, dok su iza dvojca Mercedesa bili Vettel i Ricciardo.
 
Vremena na vrhu su nastavila da padaju, pa su se na čelu pored vozača Mercedesa u jednom trenutku našli Raikkonen i Vettel. Situacija na stazi se primirila nakon pola sata, a Vettel je imao najbolje vreme ispred Alonsa, Rosberga, Raikkonena, Ricciarda i Hamiltona.
 
Vozači Mercedesa su se vratili na stazu nakon desetak minuta pauze, a Rosberg je odmah vozio najbrži krug u vremenu 1m49.205s. Hamilton je nekoliko minuta kasnije odgovorio i to sa svega tri stotinke boljim vremenom.
 
Sredinom sesije su i ostali počeli da se vraćaju na stazu, ali vozači Red Bulla pre svih, nisu uspeli da se ozbiljnije približe Mercedesima. Fernando Alonso je izašao na stazu pola sata pre kraja sesije i on je uspeo da ostvari vreme od 1m49.056s što je bilo desetinku brže od Hamiltona.
 
Do kraja su se timovi fokusirali na testiranje izdržljivosti mekih guma pa promena u vrhu nije bilo. Alonso je ostao najbrži ispred Hamiltona i Rosberga, dok su iza njih redom bili Vettel, Ricciardo, Vergne, Raikkonen, Button, Kvyat i Perez.
 
Singapur fp1
 
izvor
 

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply