18/04/2024 12:20:38 AM
NASLOVNA / AUTO SPORT / WTCC: Lopes pobedom učvrstio vođstvo, Koronel na podijumu u trci 2

WTCC: Lopes pobedom učvrstio vođstvo, Koronel na podijumu u trci 2

wtcc belgija

 

I u trci 2 na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp Sitroen je oduvao konkurenciju. Hose Marija Lopes osvojio je petu trku ove sezone, ispred Ivana Milera i Toma Koronela.

 

Koronel je odmah na startu poveo trku, pretekavši Morbidelija, koji je nešto kasnije izgubio i tu poziciju od Monteira. Valente udara u Lopesa, ali i jedan i drugi automobil nastavljaju trku, s tim što Lopes i Miler prolaze mladog Francuza.

 

Borkovića je na startu pretekao Čilton, dok se Ma Ćinghua na začelju borio sa Ladama. U drugom krugu Borković vraća poziciju 11 i odmah zatim pretiče i Benanija za 10. mesto. Lopes lako i bez borbe dobija duel sa Tarkvinijem, pa sa Mihelisom, i drugi krug završava kao četvrtoplasirani.

 

Miler u trećem krugu ne gubi vreme, nego prati timskog kolegu i pretiče dva „sivika“, iako se vidi da mu je deo oko auspuha delimičlno oštećen. Leb počinje da se muči sa Valenteom, uz jedno izletanje sa staze, a duel dobija tek krug kasnije.

 

Tarkvini je sledeća Lebova žrtva, a za to vreme Koronel pravi prednost ispred Monteira koga već tada pritiska Lopes. U četvrtom krugu Portugalac predaje poziciju bez borbe i Lopes nastavalja da dominira na stazi.

 

U petom krugu Leb dobija Mihelisa, a Miler Morbidelija, Ma Ćinghua odlazi u boks i završava trku, što će se nešto kasnije desiti i Borkoviću.

 

Koronel skoro čitava dva kruga uspeva da drži Lopesa iza sebe i jedini je pokazao zube u odbrani pozicije. U sedmom krugu Holanđanin biva žrtva i Lopesa i Milera, koji je ranije u istom krugu pretekao Monteira i to sa spoljne strane.

 

Na pozicijama jedan i dva, Lopes i Miler završavaju trku, s tim što je Argentinac za samo dva kruga povećao prednost za čitave 2,5 sekunde. To je peta njegova pobeda ove sezone kojom je učvrstio svoje vođstvo u generalnom plasmanu ispred timskih kolega Milera i Leba. Treći je kroz cilj prošao Koronel, koji Spa-Frankoršamp smatra za domaću stazu. Četvrto mesto je teškom mukom od Leba sačuvao Monteiro, koji je ponovo bio bolji od svog iskusnog timskog kolege.

Kao šestoplasirani je kroz cilj prošao Mihelis, kome je ovaj vikend bio debi na belgijskoj stazi, ispred Tarkvinija. Spisak osvajača bodova završavaju dva „kruza“, Valenteov i Čiltonov.

 

U WTCC sledi duža pauza, karavan se seli iz Evrope, a sledeća trka će biti vožena na stazi Terme Rio Ondo u Argentini 2. i 3. avgusta.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

rely reli-sard 1

Rally Italia Sardegna 2023 – Neuville stigao do prve pobede u sezoni

Takmičar fabričkog tima Hyundai, Thierry Neuville, osvojio je svoju prvu pobedu u ovogodišnjem kalendaru FIA …

Leave a Reply