NASLOVNA / AUTO SPORT / Ukida se Renault Sport trofej

Ukida se Renault Sport trofej

RS Trophy race 1 start  during the 2016 Renault Sport Series at  Red Bull Ring, Spielberg, Austria, from July 15 to 17 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI
RS Trophy race 1 start during the 2016 Renault Sport Series at Red Bull Ring, Spielberg, Austria, from July 15 to 17 – Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Reno sport trofej prestaće da postoji posle završetka ove sezone, odlučio je francuski proizvođač. Takmičenje je pokrenuto 2015, kao kao monomarka disciplina za pompezno najavljeni i predstavljeni model “reno sport R.S 01” i kao GT kategorija u okviru tadašnje Svetske Reno serije.

Reno sport trofej nasledio je Megan trofej, koji je postojao pet godina i u hijerarjhiji Reno sporta zauzimao je identičnu ulogu. Posle samo dve sezone, Reno je odlučio da ukine seriju, ali poziva i podstiče sve timove učesnike da se sa “renoom sport R.S 01” trkaju u drugim takmičenjima.

U tom cilju, Reno sport je razvio GT3 paket, kako bi automobili bili spremni za učešće u Blanpan seriji, 24H seriji, Otvorenom GT prvenstvu i na raznim sličnim frontovima. Prošle godine je francuska fabrika ukinula podršku Formuli Reno 3.5, a Svetsku Reno seriju je preimenovala u Reno sport seriju. Njen je sastavni deo i Formula Reno 2.0, koja će sigurno nastaviti da postoji i 2017.

Ta disciplina biće jedini element kontinuiteta, sezona 2017. biće joj 47. i potvrđeno je da će u kalendaru imati 10 rundi.

Izvor: Serbiaring.com

PROČITAJ I OVO!

Električni automobili

Od 2025. nova pravila za ulazak u širi centar Amsterdama

Od 2025. godine gradske vlasti Amsterdama u širi centar grada će dozvoljavati ulazak samo taksijima, …

Leave a Reply