NASLOVNA / AUTO SPORT / U Užicu ponovo se vozi reli Srbija

U Užicu ponovo se vozi reli Srbija

uzice-trka

A sad jedna lepa vest za auto sport scenu kod nas. Naime, prestižna automobilska trka, 47. Reli Srbija, održaće se od 19. do 21. septembra godine u Užicu, nakon što je 2013. ovo takmičenje bilo zabranjeno zbog neispunjenih bezbednosnih uslova na stazi. Zamenik generalnog sekretara Auto-moto Saveza Srbije zadužen za sport, Dejan Stojić, rekao je da su ovog puta dobili sve potrebne dozvole od Ministarstva saobraćaja i predstavnika užičke policije.

“Ostalo je da rešimo stvar oko redarske službe, sudija i merilaca vremena, što je naša obaveza. Mislim da neće biti većih problema i da će se trka održati”, izjavio je Stojić.

“Bila bi šteta da ostanemo bez tradicije koju smo sticali 47 godina i nadam se da ćemo doći do brojke 50. Retko koje takmičenje je opstalo tolike godine i veoma sam ponosan što ćemo opet organizovati reli”, rekao je Dejan Stojić.

Promoter ovogodišnje trke je najbolji srpski automobilista Dušan Borković koji će voziti poslednju probnu vožnju uoči starta takmičenja.

“Volim sve što ima točkove. Sada profesionalno vozim kružne staze, ali ko zna šta će se desiti u budućnosti. Nadam se da ću osvojiti takmičenje kada se bude vozilo 50. izdanje relija”, rekao je Borković koji je 2010. godine u modelu Mitsubishi Lancer dobro “namučio” legendarnog Miku Hirvonena.

Portparol trke, Igor Marković, kazao je da se za reli do sada prijavilo 26 posada i da bi najatraktivniji trebalo da bude nastup Todora Stamenkovića. Jedinu domaću žensku posadu na reliju činiće Jovana Jovanović i Nataša Turuguz.

“Jedva čekamo da počne reli. Imamo više iskustva i novi automobil. Drago mi je što ćemo voziti pred domaćom publikom”, rekla je Jovanovićeva.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

rely reli-sard 1

Rally Italia Sardegna 2023 – Neuville stigao do prve pobede u sezoni

Takmičar fabričkog tima Hyundai, Thierry Neuville, osvojio je svoju prvu pobedu u ovogodišnjem kalendaru FIA …

Leave a Reply