13/06/2024 12:30:31 AM
NASLOVNA / AUTO SPORT / TCR Evropa 2019 – Organizatori isključili Borkovića iz šampionata!

TCR Evropa 2019 – Organizatori isključili Borkovića iz šampionata!

Posle incidenta u PADOKU, nakon 2. trke TCR EVROPA, na RED BUL RINGU, kada je BORKOVIĆ krenuo da od PANSIATISIJA sazna zbog čega ga je na trci udario, u sve se uključio i poznati svetski šampion IVAN MILER, inače vlasnik tima za koji vozi PANSIATISI, a epilog svega je ODLUKA ORGANIZATORA, objavljena na zvaničnom internet portalu TCR EVROPA.

“Odluku donosimo sa žaljenjem, ali nismo imali drugog izbora. Kao promoteri, ne možemo ostati samo posmatrači ovog nesrećnog događaja. Nasilje ne može proći nekažnjeno, jer je takmičenje otvoreno za gledaoce i prate ga mediji. Vozači su vrlo često uzori mladim ljudima koji žele da se bave auto-sportom i zbog toga više ne želimo da tolerišemo agresivno ponašanje.”

“Istolerisali smo dešavanja u Monci 2018. godine, sa ciljem da pružimo šansu koju prema našem etičkom kodeksu vredi dati onima koji se pokaju i isprave svoje greške. Ali, sada je našoj toleranciji kraj”

Dušan Borković na WTCC šampionatu ostao bez bodova

Posle ovoga, oglasio se i srpski automobilista DUŠAN BORKOVIĆ…

– Nadao sam se da su problemi bili privremeni, i da ne postoji loša namera prema meni i mom timu. Ali, kako je vreme prolazilo shvatio sam da se ništa ne poboljšava, i da iz vikenda u vikend dolazi do incidenata iz kojih, po pravilu, izlazim oštećen, bez kaznenih mera po vozače koji su bili inicijatori takvih situacija. Takav odnos me je frustrirao do mere da više nisam mogao da izdržim, a da ne porazgovaram o tome sa vozačem koji je ničim izazvan napravio problem na stazi u Austriji. Došlo je do manje rasprave oko njegovog vozila, što je promoteru šampionata prijavio Ivan Miler, vlasnik tima čiji me je vozač izbacio, i neko ko je željan da mi vidi leđa. To je dovelo do toga da mi je TCR Evropa potom uveo zabranu takmičenja. Svestan sam bio da će moj gest izazvati neku vrstu kazne, ali i kaznu za vozača koji me je u poslednjim sekundama trke izbacio. Taj vozač nije dobio kaznu, ali ja jesam. Ne mogu više da trpim ovakvu nepravdu i odluke koje uništavaju ne samo moje ambicije, već i planove celog tima ljudi iz moje ekipe koji vredno rade na tome da ostvarimo rezultate vredne pažnje. Nekada, nažalost, nije dovoljno kada dajete sve od sebe, jer sumnjam da možda postoje interesi koji prevazilaze fer-plej – rekao je Borković, koji je izrazio zahvalnost fanovima i sponzorima koji su uvek uz njega.

Dušan trenutno ima mogućnost izbora nekoliko opcija za nastavak karijere u drugim šampionatima, i uskoro će o tome da obavesti javnost……poručuju iz njegovog NIS TIMA.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Sramna odluka zvaničnika TCR Europa i velika nepravda prema BORKOVIĆU

Najnovija vest o diskvalifikaciji najboljeg srpskog automobiliste DUŠANA DUCE BORKOVIĆ, iz serije TCR EVROPA, navodi nas na objavljivanje sledećeg teksta.

Posle niza NEPRAVDI, posle više nesportskih i nerazumnih odluka organizatora, prema našem šampionu, pitamo se IMA LI PRAVDE i ima li iole sportskog MORALA medju zvaničnicima serije TCR. Već odavno se mnogi sportski vozači i ljubitelji auto sporta pitaju – KAKAV JE TO ŠAMPIONAT u kojem direktor i rukovodeća ekipa odlučuju o smanjivanju SNAGE AGREGATA, O KORIGOVANJU VISINE AUTOMOBILA I O DODAVANJU I SMANJIVANJU BALASTA….

Zna se vrlo dobro da je AUTOMOBILIZAM TEHNIČKI SPORT i da je pored umeća za volanom još važnije ZNANJE u pripremi kompletnog takmičarskog vozila.

Takodje se zna da je već odavno uveden TEHNIČKI PREGLED, gde se na osnovu odredjene HOMOLOGACIJE proveravaju propisane mere…

Posle takvih provera sve se rešava na stazi, ALI, na trkama gde se na pistama pojavi i preko 30 automobila, SUDIJSKA EKIPA mora biti PERFEKTNO OBRAZOVANA, sačinjena od ISTINSKIH PROFESIONALACA, koji znaju sve tajne AUTO TRKA…

DUPLIH ARŠINA je oduvek bilo, pogotovo, kada neko iz manje zemlje stigne medju bogate timove, pa još počne da pobedjuje i uzima pehare..

Ono što se prošle godine dogodilo u MONCI, kada je BORKOVIĆ branio svoju suprugu (bila je u trudnoći) i samog sebe, i kada se ratoborna ekipa Španaca ustremila ka našem šampionu, želeći da ga upitaju za incident na stazi……desilo se u drugačijem obliku u nedelju na RED BUL RINGU…i bez ikakve upotrebe NASILJA….

Scenario je bio drugačiji u AUSTRIJI….. jer je DUŠAN BORKOVIĆ želeo da upita Francuza PANSIATISIJA, zbog čega ga je udarcem izbacio u poslednjem krugu. Nikakvog nasilja nije bilo a sve je zakuvao Francuz, „gospodin“ IVAN MILER (svetski šampion auto sporta), koji očigledno IMA VELIKI UTICAJ NA ZVANIČNIKE TCR SERIJE.

Zamolili smo posle svega i našeg legendarnog šampiona i internacionalca PAVLA KOMNENOVIĆA, da nam prokomentariše pomenuta dogadjanja:

„Potpuno razumem DUŠANA BORKOVIĆA a imao sam priliku da pratim i karijeru svetskog šampiona IVANA MILERA, koji se puno puta do sada predstavio kao veoma nadmena osoba. DUCA je i na prethodnom vikendu u Belgiji doživeo nepravdu, na vrlo opasan način je katapultiran sa staze i ostao je bez vrednih bodova. Nešto slično se desilo i sada u Austriji, gledao sam trku, vozili su po klizavoj stazi, udaren je u poslednjem krugu i opet je izgubio puno bodova…da nije bilo tih incidenata DUCA bi bio u samom vrhu, tamo gde mu je i MESTO. Lično, ne dopada mi se koncepcija TCR serije i mislim da bi DUCA trebao da vozi u nekom drugom šampionatu“

Nepravde ima PREVIŠE, pogotovo za SJAJNE predstavnike SRBIJE. Koliko JUČE, videli smo da CEO VIMBLDON navija za protivnika NOVAKA DJOKOVIĆA i da mnogi aplaudiraju kada DJOKOVIĆ načini DUPLU GREŠKU. Nažalost nisu to JEDINE NEPRAVDE za srpske sportiste i za SRBIJU…

DUŠANU DUCI BORKOVIĆU možemo poručiti samo jedno: „BRAVO MAJSTORE“

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

PROČITAJ I OVO!

rely reli-sard 1

Rally Italia Sardegna 2023 – Neuville stigao do prve pobede u sezoni

Takmičar fabričkog tima Hyundai, Thierry Neuville, osvojio je svoju prvu pobedu u ovogodišnjem kalendaru FIA …

Leave a Reply