NASLOVNA / AUTO SPORT / Rabrenović i Henel rutinski do trona na Zlatiboru

Rabrenović i Henel rutinski do trona na Zlatiboru

Rabrenović-Henel-1

Treći Zlatiborski reli drugo ovosezonsko takmičenje u najzahtevnijoj disciplini auto sporta Sportskog auto karting saveza Srbije, doneo je puno uzbuđenja i neizvesnosti, ali realnog kada je u pitanju prvo mesto u generalnom plasmanu. Bez mnogo muke potpuno rutinski u doziranom ritmu prvo mesto u generali osvojila je posada Vladica Rabrenović – Peter Henel u reno kliu.

Suprotno od pomenute posade, do poslednjeg brzinca vladala je neizvesnost ko će se domoći drugog i trećeg stepenika na pobedničkom postolju u generalnom plasmanu. Pretendenti na drugi stepenik Aleksandar Dučić i Dejan Golić bukvalno u finalnom brzincu ispadaju iz igre i na pomenuto mesto više nego zasluženo dojezdili su Luka Kotorčević i Dejan Pejić u pežou 106. Ništa manje zasluženo, što se videlo po rekacijama publike na ciljnoj rampi, treće mesto osvojili su Tomo Nikitović i Patar Milanović u vagenu polo.

Izenađenje samo za nepućene bili su Zoran Milisavljević i Vladan Kostić u jugu 55, koji su osvojili prvo mesto u nacionalnoj klasi.

Od 15 posada na startu do cilja je stiglo njih osam, praktično polovina. Takmičenje zamišljeno da se u prvom delu sezone posle uvodnog u Vrnjačkoj banji, posade još jednom pozabave brzincima, več posle noćnih vožnji je imalo sve elemente više nego ozbiljnog nadmetanja. Kada krv uzavri i adrenalin udari, nema više taktiziranja. Posle upisa i dolaska na start brzinca, samo mnogo iskusni se drže dogovorene taktike poput Rabrenovića i Henela, to svakako ne znači da i drugi nisu dovoljno iskusni, ali polovina posada koja završila reli pre kraja najviše zbog izeltanje, a manje zbog kvarova govori u prilog činjenici, da se isti vozi od starta do cilja sa mnogo taktike i mudrosti…

GENERALNI PLASMAN:

1. V. Rabrenović – P. Henel, 2. L. Kotorčević – D. Pejić, 3. T. Nikitović – P. Milanović, 4. N. Jović – B. Jović, 5. Z. Milisavljević – V. Kostić, 6. L. Blagojević – L. Milanović, 7. P. Srefanović – A. Nenadović i 8. B. Dukić – B. Turudić

Izvor: Plumrace.com

PROČITAJ I OVO!

Električni automobili

Od 2025. nova pravila za ulazak u širi centar Amsterdama

Od 2025. godine gradske vlasti Amsterdama u širi centar grada će dozvoljavati ulazak samo taksijima, …

Leave a Reply