NASLOVNA / AUTO SPORT / MINI koji je na Nirburgringu bio brži od Pagani Zonde

MINI koji je na Nirburgringu bio brži od Pagani Zonde

mini

MINI John Cooper Works je zabeležio bolje vreme od mnogih super-sportskih automobila i izjednačio rezultat koji je postigla Pagani Zonda. Ovaj modifikovani automobil prešao je krug na Nirburgringu za 7 minuta i 44 sekunde čime je postao najbrži automobil sa prednjom pogonom na toj stazi.

Renault Mégane RS 275 Trophy-R još uvek drži rekord staze (7:54.36) kada je reč o serijski proizvedenim automobilima sa pogonom na prednje točkove, ali novi rekorder među tjuniranim vozilima sa prednjim pogonom je MINI John Cooper Works.

Serijski automobil je dorađen u radionici nemačke firme Schirra Motoring. Osim pojačanog 1.6 litarskog turbo-benzinca, koji sada proizvodi 290 ks (79 više u odnosu na produkcijsku verziju), MINI je pretrpeo još neke izmene koje su mu pomogle da postigne rekord.

Auto je olakšan za 175 kg, tako da njegova masa iznosi 1.005 kg, a opremljen je pneumaticima Dunlop Direzza 03G. Za upravljačem se nalazio test vozač magazina Sport Auto, Christian Gebhardt.

Sa rezultatom 7:44, MINI je izjednačio vreme koje je zabeležila Zonda S, a između ostalog bio je brži i od Audija R8 (7:45), Lamborghinija Gallardo Superleggera (7:46), BMW-a M4 (7:52)…

Pogledajte kako je izgledala rekordna vožnja ovog MINI-ja:

Izvor

PROČITAJ I OVO!

rely reli-sard 1

Rally Italia Sardegna 2023 – Neuville stigao do prve pobede u sezoni

Takmičar fabričkog tima Hyundai, Thierry Neuville, osvojio je svoju prvu pobedu u ovogodišnjem kalendaru FIA …

Leave a Reply