06/06/2020 11:47:09 AM
NASLOVNA / AUTO SPORT / Miloš Pavlović osvojio drugo mesto na trci na Ringu

Miloš Pavlović osvojio drugo mesto na trci na Ringu

milos-lamborghini

Veliki uspeh Miloša pavlovića zabelež je danas na trci na Ringu. Naime, srpski automobilista Miloš Pavlović, u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom, osvojio je 2. mesto na prvoj trci trkačkog vikenda “Lamborgini Super trofeja”, koji se održava na čuvenoj stazi Nirburgring u Nemačkoj.

Naš automobilista imao je drugu startnu poziciju iza Mirka Bortolotija, timskog kolege iz Bonaldi motorsporta, ali i ispred jedinog rivala za titulu Holanđanina Jerona Mula. Pozicija pred trku bila je odlična, s obzirom da je Pavlović postavio vreme tako što je uspeo da sačuva jedan set guma, čime bi on i Piskopo bili u velikoj prednosti na trci – da je bilo lepo vreme.

Na žalost, Nirburgring je u subotu popodne opravdao epitet staze sa najnepredvidljivijim vremenom na svetu, pa je prava provala oblaka pred trku uslovila da vozače po vlažnom asfaltu i sa pneumaticima za kišu na automobilima, na startu povede “safety car”. Kiša je tokom trke prestala, ali vlažan asfalt nije omogućio tandemu “Bonaldija” da u delo sprovede sve šta su osmislili i realizovali na kvalifikacijama.

Bortoloti je poveo, ispred Pavlovića i Mula, a tim redosledom se otišlo i na obavezno zaustavljanje u “boksu”, kada je Beograđanin predao “lamborgini galjardo” sa brojem 3 kolegi Piskopu. Italijan je uspeo da po izlasku iz boksa čak i povede trku, ali je Mul, koji ove sezone vozi sam, veoma brzo iskoristio poznavanje situacije na stazi i prešao u vođstvo do kojeg nije mogao da dođe dok je Pavlović bio na stazi.Posle još jednog podijuma, Miloš Pavlović i Edoardo Piskopo sačuvali su vođstvo u plasmanu “Pro” kategorije, sa četiri poena više u odnosu na Mula.

Druga 50-minutna trka na Nirburgringu na programu je u nedelju od 9.30 časova, a “livestreaming” je moguće pratiti preko linka: http://squadracorse.lamborghini.com/en/live/

PROČITAJ I OVO!

Imola – Jovan Lazarević nastavlja sa trkama italijanskog Porše Karera Kupa

Mladi 22. godišnji Kraljevčanin, JOVAN LAZAREVIĆ, trostruki šampion SRBIJE u automobilizmu, u vikendu pred nama …

Leave a Reply