NASLOVNA / AUTO SPORT / Miljković vozio Spa Francorchamps

Miljković vozio Spa Francorchamps

Odlične vožnje u senci diskvalifikacije

Nikola Miljković je proteklog vikenda prvi put vozio na čuvenoj stazi Spa Francorchamps, gde je u okviru prestižne serije Clio Cup Europe nastupilo čak 59 vozača.

Iako je startovao sa 22. pozicije, naš as je odličnom vožnjom uspeo da završi prvu trku na 13. mestu. Malo je nedostajalo da se scenario ponovi u drugoj trci, ali je nakon starta sa 18. pozicije, Miljković u poslednjem krugu u borbi za 12. poziciju imao kontakt sa Maiom. Francuski vozač doživeo je težak udes, ali je srećom ostao nepovređen, a sudije su procenile da je Miljković kriv za ovaj incident te je naš vozač diskvalifikovan iz druge trke. Nakon četiri održane trke, dve u Monci i dve u Spa, naš as zauzima 12. poziciju u generalnom plasmanu.   

Drugi trkački vikend u takmičenju Clio Cup Europe u sezoni 2023. doveo je prestižnu trkačku seriju u Spa Francorchamps. Na čuvenoj stazi u Belgiji od 26. do 28. maja okupio se rekordan broj vozača, njih čak 59, a kao jedini predstavnik Srbije nastupio je naš as Nikola Miljković.

– Prvi put sam vozio u Spa i to je definitivno najzahtevnija staza sa kojom sam se do sada susreo, a ispostavilo se da je posebno teška u ovakvom automobilu, koji ima slabiju aerodinamiku i downforce, pa prianjanje zavisi samo od pneumatika. Samim tim, izuzetno teško je kontrolisati automobil u brzim krivinama koje moraju da se prolaze s punim gasom, jer se u suprotnom gubi brzina na pravcima koji se posle njih otvaraju, iznosi utiske Miljković i dodaje da se opet ispostavilo da je veliki problem kada u kvalifikacijama nema podršku timskog kolege, koji bi ga na određenim delovima staze „štitio“ u zavetrini.

U kvalifikacijama za prvu trku Nikoli je obrisan najbrži krug i poništeno vreme za 16. mesto, pa je startovao 22. pozicije. Inače, tokom prve trke stratovalo se iza sigurnosnog automobila, jer je na stazi bilo toliko vozila da nije bilo dovoljno mesta da se sva poređaju na „grid“. Miljković je od samog početka u odlično vozio kontinuitetu. Uspeo je da se probije do 13. mesta i da na svoj konto doda novih 20 bodova u takmičenju Clio Cup Europe.

Da je držao zaista odličan tempo, pokazuje podatak da je na početku trke imao 10,5 sekundi zaostatak za vodećim, a trku je završio sa 8 sekundi zaostatka za pobednikom, Gabrijeleom Torelijem.

Kvalifikacije za nedeljnu donele su mu 18. mesto i to je, po Miljkovićevoj proceni, otprilike nešto najbolje što može da se napravi na ovoj stazi kada se vozi bez timskog kolege.

– Jednostavno konfiguracija je takva da u ovakvim okolnostima nije moguće napraviti bolje vreme. Bez „firunga“ odnosno zavetrine, koja je preko potrebna na određenim delovima staze, ne može da se postigne neophodna brzina. Na sve to, druge kvalifikacije vozili smo samo jedan krug, jer je ostatak vremena „potrošen“ na sigurnosno vozilo. Drugu trku sam takođe odlično izvezao i završio kao 12, ali sam nažalost dobio penalizaciju za incident u poslednjem krugu, kada je Maio pokušao da me obiđe sa spoljašnje strane u tehnički najzahtevnijoj i najbržoj krivini Eau Rouge. Došlo je do kontakta, on je izleteo sa staze, isprevrtao se i udario u zaštitnu ogradu. Srećom, francuski vozač je dobro, mada je šteta na njegovom automobilu velika. Šta da se radi, sve je to deo sporta… Idemo dalje, sa trkom „manje“. Na nama je da se što bolje pripremimo za Hungaroring i da pokušamo da napravimo još bolji rezultat, zaključuje Miljković.

Nakon dva trkačka vikenda, Nikola je sakupio je 50 bodova i zauzima 12. poziciju u generalnom plasmanu Clio Cup Europe. Vodeći u šampionatu je pobednik subotnje trke Italijan Toreli (186), koji ima tri pobede iz prve tri trke ove sezone, uz treće mesto u drugoj trci u Spa, dok je treći Antoni Žurado (141), pobednik nedeljne trke u Belgiji.

Tempo racing team PR

PROČITAJ I OVO!

rely reli-sard 1

Rally Italia Sardegna 2023 – Neuville stigao do prve pobede u sezoni

Takmičar fabričkog tima Hyundai, Thierry Neuville, osvojio je svoju prvu pobedu u ovogodišnjem kalendaru FIA …

Leave a Reply