NASLOVNA / AUTO SPORT / FIA WEC: Toyota beleži prvu pobedu sezone

FIA WEC: Toyota beleži prvu pobedu sezone

Delimična satisfakcija za propuštenu priliku na Le Manu stigla je za Toyota Motorsport na domaćem terenu. Toyota posada #6 je osvojila pobedu na 6 časova Fudžija, dok su pobedu u LMP 2 klasi osvojili vozači G-Drive time. Ford je pobedio u GTE Pro, dok u je u GTE Am pobedu osvojila Aston Martin posada.

toyota-fia-wec-1

Posada #6 (Kamui Kobajaši, Stefane Sarazan i Majk Konvej) je uspela da na domaćem terenu zabeleži prvu ovogodišnju pobedu čime je prekinut dugi niz trka na kojima Toyota nije uspevala da se domogne najvišeg stepenika na pobedničkom podijumu.

Na drugom mestu trku je završila Audi #8 posada, dok je trećeplasirana bila Porsche #1 posada. Japanski tim je vodio žestoku borbu sa drugoplasirano posadom, ali je prednost koju je Toyota napravila strateškom odlukom da ne stavi nove pneumatike u završnici bila dovoljna da omogući odbranu od napada posade Audi #8.

Pobeda u privatničkoj LMP1 klasi je po peti put ove sezone otišla u ruke Rebellion posade Dominik Krajhamer, Mateo Tušer i Aleksandre Imperatori. Ova posada je već na ovoj trci osvojila šampionsku titulu.

toyota-fia-wec-2

U LMP2 klasi G-Drive je konačno uspeo da osvoji maksimalne bodove na jednom trkačkom vikendu i time prekinu niz pehova koji ovu posadu prate cele sezone. Posada Aleks Brandl, Vil Stivens i Roman Rusinov je odvezla perfektnu trku i zabeležila pobedu ispred RGR Sport posade. Treće mesto je osvojila Signatek Alpin posada.

Nakon duge pauze, Ford je ponovo pobedio u GTE Pro i to sa 1-2. Hari Tinknel i Endi Prio u #67 su osvojili pobedu zahvaljujući tome što su njihove timske kolege u poslednjem satu trke imali okretanje na stazi koje ih je pomerilo na drugu poziciju. Treće i četvrto mesto su osvojile AF Corse posade.

U GTE Am klasi je Aston Marin posada sa Pol Dala Lanom, Matias Laudom i Pedro Lamijem dominirala tokom svih šest časova trke. Na drugom mestu je vodeća posada u generalnom poretku, AF Corse #83 sa Fransoa Perodom, Emanuelom Kolarom i Rui Agvašem.

Izvor: Nacionalnaklasa.com

PROČITAJ I OVO!

Imola – Jovan Lazarević nastavlja sa trkama italijanskog Porše Karera Kupa

Mladi 22. godišnji Kraljevčanin, JOVAN LAZAREVIĆ, trostruki šampion SRBIJE u automobilizmu, u vikendu pred nama …

Leave a Reply