03/03/2024 12:42:09 AM
NASLOVNA / AUTO SPORT / Da li se priprema Ferrari za povratak u Le Mans!?

Da li se priprema Ferrari za povratak u Le Mans!?

Špekulacije o Ferrarijevom povratku u Le Mans ponovo su aktuelizovane nakon interesantnih crteža mogućeg LMP1 prototipa jednog italijanskog dizajnera.

 

ferrari-lmp1-s
Glasine o povratku Ferrarija u Svetski šampionat prototipova (WEC) sve su učestalije, naročito nakon izjave Luce di Montezemola o trenutnom lošem stanju u Formule 1, kao i velike pažnje koju je Ferrari posvetio nedavno održanoj trci 24 časa Le Mans-a, tačnije, pobedi ekipe AF Corse u GTE Pro klasi.

 

ferrari-le-mans-protorype-02
U tom cilju, i student arhitekture i dizajna iz Italije, Daniele Pelligra, ponudio je svoje viđenje sportskog prototipa Ferrarija namenjenog LMP1 kategoriji, a koliko je interesovanje izazvala, najbolje ilustruje i podatak da je crteže prenela i zvanična Facebook prezentacija Kimi Raikkonena!

 

ferrari-lmp1-02-s
Naravno, ovo je još uvek sve u domenu špekulacija, ali ne treba zaboraviti ni izjavu koju je svojevremeno dao Stefano Domenicalli povodom novih V6 turbo motora sa ERS sistemom namenjenih Formuli 1, a koji otvaraju neke nove opcije kada su u pitanju druga takmičenja u okviru FIA. Ako tome pridodamo još i Fernanda Alonsa, koji je na ovogodišnjem Le Mans-u dao znak za start ove legendarne trke, u subotu, špekulacije postaju sve zanimljivije.

 

ferrari-lmp1-03-s

Izvor

PROČITAJ I OVO!

rely reli-sard 1

Rally Italia Sardegna 2023 – Neuville stigao do prve pobede u sezoni

Takmičar fabričkog tima Hyundai, Thierry Neuville, osvojio je svoju prvu pobedu u ovogodišnjem kalendaru FIA …

Leave a Reply