NASLOVNA / AUTO SPORT / Chevrolet Camaro ZL1 NASCAR

Chevrolet Camaro ZL1 NASCAR

Chevrolet-Camaro-ZL1-Nascar-1

Chevrolet je za narednu NASCAR sezonu spremio potpuno novi automobil koji će nositi oznaku Camaro ZL1, a baziran je na aktuelnom američkom “muscle” automobilu.

Iako nije nešto interesantan gledaocima u Evropi, američki NASCAR polako dobija na popularnosti, pre svega zahvaljujući televizijskim prenosima za koje je mnogo lakše dobiti prava, a mora se priznati i da trke obiluju akcijom, a naravno, u američkom stilu, tu su i mnogobrojna „koškanja“ i udesi.

Za narednu sezonu Monster Energy NASCAR Cup serije i truku u Daytoni, u februaru, Chevrolet je spremio novo „oružje“, u vidu Camaro ZL1, koji će zameniti dosadašnjeg Camaro SS „trkača“.

Chevrolet-Camaro-ZL1-Nascar-2

Naravno, sličnost između serijskog ZL1 i ovog koji će nastupati u NASCAR seriji, svodi se uglavnom na ime i činjenicu da se ispod haube krije V8 agregat. Tu svaka dalja sličnost gotovo da prestaje, budući da je ovo trkački automobil, iz kog je „isceđeno“ oko 900 konjskih snaga!

Kokpit je više nego „spartanski“ i prilagođen isključivo vozaču, dok je čak i karoserija, u ovom slučaju od ugljeničnih vlakana, različita u odnosu na serijski automobil, a jedina sličnost može se primetiti kod prednjih svetlosnih grupa.

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

PROČITAJ I OVO!

Imola – Jovan Lazarević nastavlja sa trkama italijanskog Porše Karera Kupa

Mladi 22. godišnji Kraljevčanin, JOVAN LAZAREVIĆ, trostruki šampion SRBIJE u automobilizmu, u vikendu pred nama …

Leave a Reply