NASLOVNA / AUTO SPORT / AUDI TT CUP iz svih uglova

AUDI TT CUP iz svih uglova

Audi Forum Neckarsulm imao je priliku da se upozna sa već predstavljenim Audi TT Cup modelom.

Za 2015. godinu predviđeno je da se održi šest trkačkih vikenda, a Audi TT Cup će biti prateća manifestacija DTM šampionatu, što garantuje brojnu publiku i veliku medijsku pažnju. Ovo takmičenje pruža mogućnost mladim vozačima da postanu deo Audijeve trkačke porodice. „Quattro GmbH“ pruža priliku da se napreduje u zavisnosti od takmičarskih afiniteta, gde mladi vozači mogu da nastave svoju karijeru u DTM takmičenju za upravljačem RS5 DTM, da se oprobaju u GT Sport kategoriji sa Audijem R8 GT3 ili da postanu deo takmičenja trka izdržljivosti u WEC (World Endurance Chanpionship) za upravljačem Audija R8 LMS ili na najvišem nivou u kategoriji prototipova LMP1 sa apsolutni vladarom 24h LeMansa Audijem R18 E-tron Quattro.

wcf-audi-tt-cup-stars-in-photo-shoot-at-audi-forum-neckarsulm-audi-tt-cup

Za kraj, kao šlag na tortu nekoliko informacija o Audi TT Cup automobilu. Kao osnova poslužio je Audi TT S 2.0 TFSI. Agregat je pretrpeo sitne korekcije ali snaga je ostala ista-310 ks, sa mogućnošću korišćenja (push-to-pass function) „boosta“ od 30 ks. Ovaj dodatni paket snage biće dostupan svim vozačima u nekoliko navrata tokom trke, svaki automobil je opremljen elektronskom tablicom na kojoj će konkurenti i publika moći da vide da li neki takmičar koristi dodatnu snagu i koliko puta mu je još ostalo da koristi „boost“ funkciju.

2015-613111audi-tt-cup

Cena nije poznata, ali je jasno da će biti papreno visoka, s obzirom da je poseduje neke delove Audi R8 LMS modela u vrednosti od 150 000 dolara.

2015-613113audi-tt-cup

2015-613115audi-tt-cup

2015-613121audi-tt-cup

PROČITAJ I OVO!

rely reli-sard 1

Rally Italia Sardegna 2023 – Neuville stigao do prve pobede u sezoni

Takmičar fabričkog tima Hyundai, Thierry Neuville, osvojio je svoju prvu pobedu u ovogodišnjem kalendaru FIA …

Leave a Reply