27/05/2018 11:38:39 PM
NASLOVNA / HOT / VIDEO: Italdesign ZeroUno

VIDEO: Italdesign ZeroUno

Zerouno je prvi automobil stvoren pod novim brendom Italdesign Automobili Speciali koja će se u budućnosti koncentrisati na proizvodnju (i prodaju) vozila u ograničenim serijama.

Zerouno namenjen je pre svega kolekcionarima i nadahnutim entuzijastima. Biće izrađen u svega 5 primeraka, a zvanično je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi u martu ove godine. Pojaviće se i na sajmu u Torinu sledećeg meseca.

Italdesign-ZeroUno-1

Osnovna karakteristika Zerouno-a je upravo činjenica da u jednom automobilu objedninjuje karakteristike trkačkog vozila i performance vozila odobrenog da može da se koristi na javnim putevima.

Što se tiče mašinerije pod haubom, radi se o sportskom 5,2 litarskom atmosferskom V10 motoru sa 610KS i 560 Nm, u kombinaciji sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka.

Italdesign-ZeroUno-3

Zerouno od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde, sa maksimalnom brzinom većom od 330 km/h.

Kako bi što više uštedeli na masi, u proizvodnji su korišćeni aluminijum i ugljenična vlakna, sa agresivnom šasijom kompletno izrađenom od ugljeničnih vlakana.

Cena jednog Zerouna iznosi 1,5 miliona evra, a od pet najavljenih primeraka tri su već prodata.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.