15/07/2018 10:44:01 PM
NASLOVNA / HOT / VIDEO: Novi Porsche Cayenne Turbo

VIDEO: Novi Porsche Cayenne Turbo

Porsche je predstavio najekstremniju verziju nove generacije Cayenne-a, koja nosi oznaku Turbo.

Koristi kompanijski 4.0-litarski V8 biturbo motor sa 542 KS i 770 Nm transferisanih na sva četiri točka kroz novi osmostepeni Tiptronic S menjač.

Porsche-Cayenne-Turbo-1

Novi Porsche Cayenne Turbo je za 30 KS i 20 Nm snažniji od prethodnika, i treba mu svega 4.1 sekunda da stigne do 100 km/h iz mesta, ili samo 3.9 sekundi ako je opremljen opcionim Sport Chrono paketom. Maksimalna brzina određena je na 286 km/h.

Automobil je moguće opciono opremiti i upravljanjem na zadnjoj osovini, Dynamic Chassis Control roll stabilization sistemom koji se napaja sa 48-voltnim električnim sistemom, i sa Torque Vectoring Plus sistemom.

Porsche-Cayenne-Turbo-2

Važan aspect aerodinamičnosti Cayenne-a je i adaptivni krovni spojler koji optimizuje efikasnost, povećava pritisak na zadnju osovinu i služi kao vazdušna kočnica. Kada se nagazi na kočnicu pri brzini od 250 km/h, Cayenne Turbo se zaustavlja dva metra pre sa korišćenjem spojlera kao vazdušne kočnice.

Novi Cayenne Turbo izdvaja se od svojih “standardnih” rođaka zahvaljujući prednjem delu, LED svetlima koja su deo kompanijinog dinamičnog sistema za svetla, 21-inčnim točkovima, proširenim lukovima iznad točkova sa oslikanim trimovima, duplim cevima izduvnog sistema, kao i trimovima na vratima.

Porsche-Cayenne-Turbo-3

Unutra je ugrađen Bose premium audio sistem sa 710 vata, sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu i mogućnošću podešavanja na 18 načina, a vozač dobija i grejani multifunkcionalni sportski volan.

Cene za Porsche Cayenne Turbo kreću od 138.850 evra u Nemačkoj. Prvi primerci biće dostavljeni kupcima do kraja godine.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.