15/07/2018 11:09:03 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept

Honda je na Salonu automobila u Frankfurtu predstavila interesantan koncept električnog gradskog automobila po imenu Urban EV, koji bi već 2019. godine u serijskoj formi trebao da stigne u Evropu.

U poslednjih nekoliko godina, Honda je odlučila da “igra na sigurno”, predstavljajući uglavnom nove generacije postojećih modela, uz tek po koji futuristički koncept, koji bi trebao da nagovesti budući smer kretanja ove japanske marke.

Honda-Urban-Concept-1

I u Frankfurtu, čini se da Honda “igra na sličnu kartu”, prikazujući interesantni koncept pod nazivom Urban EV, koji najavljuje potpuno električni gradski automobil namenjen Evropi, koji bi u serijskoj proizvodnji trebao da se nađe već 2019. godine.

Oni malo bolji poznavaoci Honde, naročito njenih starijih modela, možda će u ovom konceptu prepoznati i neke “crte lice” prve generacije Civica, iz davnih ’70-ih godina prošlog veka, sa okruglim svetlosnim grupama i kratkim prepustima napred i pozadi.

Honda-Urban-Concept-2

Nažalost, Honda nije objavila gotovo nikakve tehničke detalje vezane za ovaj koncept, što će reći da pogonska jedinica, odnosno snaga elektromotora, kapacitet baterija i autonomija, za sada još uvek ostaju velika nepoznanica. Ipak, iz japanske kompanije stidljivo najavljuju da bi serijski automobil trebao da ima autonomiju od oko 300-350 kilometara.

Inače, Urban EV Concept je za oko 10 centimetara kraći od Jazza, najmanjeg modela kojeg Honda prodaje u Evropi, a enterijer je, u skladu sa futurističkim dizajnom, obogaćen kamerama i širokim digitalnim displejem, umesto tradicionalnih retrovizora i analognih pokazivača.

Honda-Urban-Concept-3

Interesantno je spomenuti da je ovo automobil sa troja vrata, namenjen prevozu četiri odrasle osobe, s tim da se vrata otvaraju unazad, što omogućava lakši ulazak i izlazak putnika pozadi, a naročito dece mlađeg uzrasta.

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Porsche-Mission-E-1

Električni Porsche Mission E

Porsche je počeo sa testiranjem električnog Mission E modela na javnim putevima. Prototipi su viđeni …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.