21/06/2018 12:11:30 PM
NASLOVNA / VESTI / Više od 150 klasika nestalo u požaru

Više od 150 klasika nestalo u požaru

Više-od-150-klasika-izgorelo-1

Više od 150 klasičnih automobila uništeno je u velikom požaru koji je izbio u Ilinoisu.

U utorak uveče, lokalna vatrogasna jedinica odazvala se na poziv kompanije County Classic Cars, a dok su stigli, deo salona je već bio zahvaćen plamenom.

Sudeći prema šefu Staunton Fire Protection distrikta Riku Haseu, između 90 i 100 vatrogasaca iz 13 različitih odeljenja odgovorilo je na ovu buktinju. Mešutim, svi pokušaji kontrole plamena bili su veoma otežani jer su hidranti bili smešteni na kilometar ipo od objekta, što je dovelo do toga da je 15 do 20 tankera konstantno prelazilo putanju između hidranta i lokacije tokom četiri sata.

Više-od-150-klasika-izgorelo-2

“Kada smo konačno izgubili dotok vode morali smo da nadoknadimo izgubljeno tokom ostatka noći. Vatra se konačno proširila na celokupnu zgradu, a već je zahvatila njen veći deo kada smo mi došli”, objavio je Hase.

Vatrogasna ekipa uspela je da uspostavi kontrolu nad požarom u 10:30 pre podne, a do tada je čitava zgrada uništena. Sudeći prema Haseu, jedan od glavnih faktora intenziteta i brzine plamena bili su omogućeni time što je salon velikim delom kreiran od drveta, tako da je bilo gotovo nemoguće zaustaviti je.

Više-od-150-klasika-izgorelo-3

Istražitelji su pokušali da odrede izvore požara, ali tvrde da će samo utvrđivanje odakle je vatra počela, predstavljati pravi izazov.

Izvor: Autoexclusive.rs

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.