21/06/2018 11:52:48 AM
NASLOVNA / VESTI / VIDEO: Civil u poteri: Nisam policajac, ali mogu da pomognem

VIDEO: Civil u poteri: Nisam policajac, ali mogu da pomognem

Civil-u-poteri-1

Kako prenosi B92, svedok saobraćajke u kojoj je vozač Mercedesa udario u nekoliko vozila, a zatim pobegao sa mesta nesreće svojim automobilom, kilometrima je pratio osumnjičenog na svom motociklu i telefonom navodio policajce kako bi im pomogao da ga uhvate.

Čovek koji sebe naziva “Dick Danger” nije običan motociklista. Po potrebi, spreman je da se stavi u službu zakona i da rizikuje svoj život, a bogami i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, ne bi li pomogao da se pravda zadovolji.

Pošto je prisustvovao sudaru u Kaliforniji, u kome je vozač Mercedesa nakon haotične vožnje oštetio nekoliko vozila i pobegao sa lica mesta, Dick se bez razmišljanja dao u poteru za beguncem. Tokom jurnjave motociklom, uspostavio je telefonsku vezu sa policijom, sve vreme ih obaveštavajući o tome kojim putevima se kreće osumničeni.

Nakon prave filmske potere, tokom koje je više puta bezuspešno pokušavao da se otrese pratnje, begunac se najzada “predao” i zaustavio, a motociklista je ostao uz njega sve do dolaska policije koja ga je privela.

Čitavu poteru “Dick Danger” je snimio GoPro kamerom:

Na početku videa, motociklista je objasnio da je svestan opasnosti u koju je sebe doveo jureći za beguncem i posavetovao druge da to nikako ne rade. Tvrdio je i da je na taj način želeo da spreči vozača Mercedesa da ugrozi još nečiji život.

Međutim, činjenica je da je civil i da je tokom vožnje i sam napravio više prekršaja, uključujući i prolaske na crveno, čime je doveo u opasnost ne samo sebe već i druge učesnike u saobraćaju.

Izvor: B92.net

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.