NASLOVNA / VESTI / U Evropi sve više električnih automobila

U Evropi sve više električnih automobila

Budućnost transporta je sve bliže, jer prodaja električnih i hibridnih automobila, kao i onih na alternativne oblike goriva, u prvoj polovini godine porasla je u Evropskoj uniji 24,6 odsto, u poređenju sa istim periodom 2014. Za prvih šest meseci 2015. isporučeno je 298.463 vozila, pokazali su podaci Asocijacije evropskih proizvođača automobila (ACEA). U drugom kvartalu, ukupne registracije takvih vozila u EU porasle su 17,4 odsto na 143.595 automobila, od čega su registracije električnih automobila uvećane 53 odsto na 27.575 vozila, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu asocijacije.

tesla_s_3

Najveći rast prodaje u drugom kvartalu evidentiran je u Litvaniji (207,1 odsto), Češkoj (109,8 odsto), Norveškoj (74,1 odsto), Britaniji (62,4 odsto), Francuskoj (59,7 odsto) i Španiji (58 odsto). Sa druge strane, u Bugraskoj u drugom kvartalu nije prodato nijedno električno vozilo, a prodaja je smanjena u Estoniji (36,8 odsto) i Letoniji (23,4 odsto).

Autor: Nikola Petrovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

1

  • 1
    • PUNOPRAVNI ČLAN
    • 1444 postova
    M_M: Koliko znam, naše zakonodavstvo ne priznaje električne automobile i verovatno smo u tome jedinstveni i najnazadniji u Evropi.
    0 0