21/07/2018 11:50:09 AM
NASLOVNA / VESTI / U Volkswagenu priznali ko im je najveći rival

U Volkswagenu priznali ko im je najveći rival

Volkswagen-rival-1

U Volkswagenu su svesni da novi trendovi donose novi odnos snaga, a na scenu su stigli i neki novi igrači.

Tako nemački gigant svoje rivale više ne vidi u Toyoti s kojom se poslednjih godina borio za status najtiražnijeg proizvođača, ali ni u Hyundaiju, korejskoj marki koja je poslednjih godina ostvarila ogroman napredak u globalnom pogledu. Budući rival “narodnih kola” trebalo bi naime da bude Tesla.

“U starom svetu bili su to Toyota, Hyundai i francuske marke. U novom svetu je to Tesla. Tesla spada u rivale koji imaju mogućnosti kakvima mi trenutno ne raspolažemo”, rekao je Herbert Diess, šef Volkswagena, za Auto News.

Diess pritom kao najveću prednost Tesle ističe što mu pola inženjera spada u red softverskih eksperata, ali je siguran da će pratiti korak. “To pokazuje da se moramo popraviti, a mi to možemo. Namerno se upoređujemo s Teslom. Naš cilj je da ih svojim mogućnostima, ne samo dostignemo, već i prestignemo”, izjavio je Diess.

Nema sumnje, Volkswagen je nakon neslavnog okončanja TDI epohe preusmerio snage na razvoj električnih pogona. Prošle godine je najavljena I.D. serija s pet električnih modela. Jedan od njih je na renderu, i to Volkswagen CUVe (Coupé Utility Vehicle), sa autonomijom do 600 km, verovatno za 2019. ili 2020. godinu.

VW želi da ponovi uspeh prve generacije Golfa, ali i da bude prvi proizvođač koji će proizvesti više od milion električnih automobila.

Izvor: Index.hr

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.