NASLOVNA / VESTI / Rolls-Royce: Bentley Bentayga je samo dobro kamuflirani Audi Q7

Rolls-Royce: Bentley Bentayga je samo dobro kamuflirani Audi Q7

Bentley-Bentayga-1

Prvi čovek Rolls-Roycea Torsten Mueller-Oetvoes otkrio je nove detalje o SUV projektu Cullinan i usput se, bez pardona, osvrnuo na Bentley i njihov SUV Bentayga.

Rolls-Royce bi svoj prvi SUV u produkcijskoj formi trebalo da predstavi za godinu dana, a prvi čovek britanske automobilske kompanije koja je pod okriljem BMW-a potvrdio je da će Cullinan (naziv još uvek nije zvanično potvrđen) biti zasnovan na novoj platformi na kojoj je RR prošlog meseca predstavio Phantom osme generacije.

“Bez obzira na oblik i namenu automobila, Rolls-Royce će uvek sačuvati ekskluzivitet, a razvoj svakog novog modela počinje isključivo belim listom papira. Do sada nismo, niti ćemo koristiti postojeće platforme koje se masovno koriste i u slučaju drugih modela, jer Rolls-Royce onda ne bi bio to što jeste”, rekao je Mueller-Oetvoes.

U zanimljivom osvrtu na konkurentski SUV koji proizvodi Bentley, Mueller-Oetvoes kaže: “Bentayga nikada neće imati ekskluzivitet Rolls-Royce-a, jer je samo dobro kamuflirani Audi Q7 na čijoj je platformi i nastao, a na istoj će platformi Volkwagen uskoro ponuditi i novi Touareg. Masovnost i ekskluzivitet jednostavno ne idu zajedno”.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će biti zajedničkih elemenata između Cullinana i BMW-ovog najvećeg SUV-a X7 koji će, takođe, biti predstavljen naredne godine.

Izvor: Klix.ba

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.