NASLOVNA / VESTI / Nova era za Lotus

Nova era za Lotus

Nova-era-za-Lotus-1

Nakon što je kupio Volvo, kineski Geely je preuzeo još jednog evropskog proizvođača. Ovoga puta je reč o malom, ali veoma cenjenom britanskom Lotusu. Tačnije, Geely je postao vlasnik 51% učešća u Lotusu, dok je ostatak ostao u vlasništvu malezijskog Etika Automotivea.

Lotus se tokom prve polovine ove godine nakon dužeg perioda negativnog vratio pozitivnom poslovanju, a prodaja mu je porasla za 10% u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj rast može zahvaliti lansiranju posebnih verzija postojeće ponude, poput modela Evora GT430 koji je najbrži Lotus u istoriji (315 km/h).

Novi vlasnik i očekivani priliv sredstava će Lotusu omogućiti dalji rast i širenje ponude. Kinezi su već najavili da im je želja da profilišu Lotus kao globalnu marku i vodećeg proizvođača u segmentu sportskih automobila.

U poslednje vreme su se mogle čuti i glasine o tome da će Lotus, u skladu s trendovima, u narednom periodu kupcima ponuditi sportski nastrojeni crossover.

Izvor: Autonet.hr

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.