NASLOVNA / VESTI / Gorivo svuda pojeftinilo

Gorivo svuda pojeftinilo

Gorivo-jeftinije-1

Prosečne maloprodajne cene goriva u Srbiji i ove nedelje beleže pad. Cene benzina i dizela su u proseku niže za 85 para, a TNG-a za 80 para, pokazuje analiza Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Tako se benzin od 95 oktana u prošli četvrtak prodavao po prosečnoj ceni od 143,14 dinara za litar. Evrodizel je imao prosečnu cenu od 147,84 dinara za litar a TNG, popularni auto-plin se prodavao u proseku za 75,19 dinara za litar.

Isti trend zabeležen je i u većini zemalja u okruženju. U Crnoj Gori je benzin jeftiniji za tri evrocenta, dok je cena dizela ostala nepromenjena, u Grčkoj je prosečna cena dizela takođe ostala nepromenjena, dok je benzin u proseku jeftiniji za dva evrocenta, u Makedoniji je cena benzina niža za dva denara, a dizela za jedan.

To je posebno interesantno za naše sugrađane koji idu kolima na more. Na maršruti do Grčke, treba da znaju da litar benzina u Bugarskoj košta u proseku 1,03 evra, u Makedoniji 0,98 i u Grčkoj 1,52 evra za litar. Dizel je takođe najjeftiniji u Makedoniji 0,76 evra za litar, u Bugarskoj je 1,01, a u Grčkoj 1,21 evro za litar.

U Crnoj Gori benzin je 1,19, a dizel 1,07 evra za dinar. U Hrvatskoj je benzin 1,22, a dizel 1,11 evra za litar.

Najjeftiniji TNG se toči u BiH 0,39 evra za litar, u Makedoniji je 0,41, u Bugarskoj 0,49, u Grčkoj 0,74. Cena auto-plina u Hrvatskoj je 0,51, a u Sloveniji 0,65 evra za litar.

Izvor: Novosti.rs

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.