NASLOVNA / VESTI / Geely: Ne preuzimamo Fiat Chrysler

Geely: Ne preuzimamo Fiat Chrysler

Geely-ne-preuzima-Fiat-Crysler-1

Kineska kompanija Geely Automobili Holdings je odbacila medijske spekulacije da planira da dostavi ponudu za preuzimanje Fiat Chryslera (FCA), sedmog najvećeg proizvođača automobila u svetu.

Kako prenosi agencija Rojters, na Automotive Newsu je objavljeno da su predstavnici “poznatog kineskog proizvođača automobila” ovog meseca dali ponudu za FCA, čija je tržišna vrednost skoro 20 milijardi dolara, a Geely je jedna od nekoliko kineskih kompanija koja je pomenuta u toj informaciji.

“U ovom trenutku nemamo takav plan”, izjavio je Gui Shengyue, izvršni direktor Geelyja, na brifingu za medije o rezultatima poslovanja, odgovarajući na pitanje da li je ta kompanija zainteresovana za Fiat.

On je rekao da bi akvizicija u inostranstvu bila komplikovana, ne dajući konkretnije detalje.

“Ali, za druge (kineske) brendove to bi mogao da bude brzi put za njihov razvoj”, dodao je Gui.

Britanska agencija navodi da je, međutim, jedan izvor upoznat sa ovim pitanjem rekao da su FCA i Geelyjeva matična kompanija, Zhejiang Geely Holding Group, imali inicijalne razgovore krajem prošle godine, ne otkrivajući prirodu tih razgovora.

Rojstersov izvor je potvrdio da Geely više nije zainteresovan za FCA, napominjući da je njegova matična kompanija pre samo tri meseca objavila svoj prvi prodor u jugoistočnu Aziju kupovinom 49,9 posto vlasničkog udela u malezijskom proizvođaču automobila Proton.

Demanti Geelyja nije uzdrmao cenu deonica FCA-a, koja je skočila više od 10 posto na 19-godišnji maksimum, nakon što je američki portal Automotive News u ponedeljak objavio vest, pozivajući se na neimenovane izvore, da je FCA odbio ponudu Kineza kao prenisku.

Izvor: Seebiz.eu

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.