NASLOVNA / VESTI / Ford Fiesta i dalje najprodavaniji model B segmenta u Evropi

Ford Fiesta i dalje najprodavaniji model B segmenta u Evropi

Fordova uzdanica na evropskom tržištu – Fiesta, ostaje i u 2015. najtraženiji automobil u “B” segmentu na Starom kontinentu, ispred najvećih konkurenata, modela Renault Clio i VW Polo. Prema izveštaju JATO Dynamics, vodeće svetske kompanije za prikupljanje podataka i istraživanje tržišta u automobilskoj industriji, u prvoj polovini 2015.

ford_fiesta_2

Fiesta je na tržištu 30 evropskih zemalja prodata u 173.999 primeraka, što je čini najprodavanijim malim automobilom i drugim po broju prodatih primeraka (iza Golfa) među svim modelima i klasama na Starom kontinentu. U odnosu na period januar – jun 2014, rast prodaje u prvih šest meseci tekuće godine iznosi 3,6 odsto. Samo u junu mesecu, za Fiestu se opredelilo 33.646 kupaca, što je za 22,3 odsto više u odnosu na jun 2014. godine.

ford_fiesta_1

U Fordu smatraju da je na rast popularnosti Fieste uticalo unapređenje game benzinskih EcoBoost i TDCi dizel agregata, kao i uvođenje palete novih boja, stilskih dodataka te obogaćen spisak opcionala.

Autor: Nikola Petrovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

2

 • 1
  • PUNOPRAVNI ČLAN
  • 559 postova
  The Punisher: Ova petroleum boja je prelepa.
  0 0
  • STAROSEDELAC
  • 7374 postova
  Space: Generalno ovom mališi retko koja boja stoji loše. Stilizovan je odlično što se tiče eksterijera, a i ovaj podatak oko prodaje u EU govori koliko je dobro došao kod mlađe populacije.
  0 0