NASLOVNA / VESTI / Ferrari uspešno lansirao akcije na Milanskoj berzi

Ferrari uspešno lansirao akcije na Milanskoj berzi

Italijanski proizvođač sportskih automobila Ferrari uspešno je lansirao akcije na Milanskoj berzi i započeo novo poglavlje kao samostalna kompanija, nakon odvajanja od dugogodišnjeg poslovnog partnera, kompanije Fiat Chrysler Automobili. Prvog dana trgovine na berzi, automobilska kompanija je zaradila 43 miliona evra od prodaje akcija. Cena akcije pala je na 41,75 evra, nakon čega je prodaja privremeno suspendovana, a potom se popela na 41,90 evra.

Mogući izgled Ferrari 488 Spider Speciale A

Kompanija Ferrari debitovala je na Njujorškoj berzi u oktobru prošle godine. Poslednjeg dana 2015. godine cena njenih akcija na toj berzi iznosila je 44 evra. Nova kompanija, koja se odvojila od Fiat Chryslera, u vlasništvu je firme „Exor Spa“ iz automobilske porodice Agnelli, sa 23,5 odsto u vlasništvu i Pierre Ferrarija, sina osnivača Enza Ferrarija, sa 10 odsto.

„Novo poglavlje za kompaniju je otvoreno, prodaja akcija je nova polazišna tačka“, izjavio je novinarima Sergio Marchione.

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Nissan-e-NV200-1

Nissan e-NV200 sa dužom autonomijom

Nissan je unapredio svoj električni kombi većom baterijom, na taj način mu omogućivši produžetak dometa …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.