15/07/2018 10:42:15 PM
NASLOVNA / VESTI / Fiat “rasturio” tržište u avgustu

Fiat “rasturio” tržište u avgustu

Fiat-rasturio-trziste-1

Kako pišu Vrele Gume, najsvežiji, a potpuno ekskluzivni podaci o prodaji novih vozila u Srbiji za avgust mesec su pred nama.

Prema statisticu MUP-a koju obrađuje agencija Media+Research u Srbiji je prodato tokom avgusta 2.030 novih vozila od čega 436 u kategoriji lakog komercijalnog programa.

Zahvaljujući prodajnoj akciji i povoljnom kreditiranju, najprodavaniji model tokom avgusta u Srbiji je bio Fiat 500L Nacionale sa 92 prodata komada. Po prodaji ga prate sa dosta zaostatka Renault Clio (74), Škoda Octavia (62), VW Golf (56) i Škoda Superb koja se prodala u 49 primeraka.

U SUV segmentu je daleko najbolji Hyundai Tucson sa 37 prodatih jedinica.

Renault Megane je prodat u 36 primeraka čime je “do nogu” potukao prodaju nove Opel Astre.

U komercijalnom segmentu, Fiat opet u avgustu vedri i oblači sa 110 prodatih kombija i lakih teretnih vozila. Lepo se iza njega drži još samo VW (70) a daleko iza je grupa koju predvodi Dacia sa 45 prodatih komercijalnih vozila u avgustu ove godine.

Zanimljiv je podatak da je u odnosu na isti period prošle godine u ovoj prodato 7,5% vozila više, što kao pokazatelj nepogrešivo prati industrijski rast Srbije od početka godine.

Izvor: Vrelegume.rs

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.