15/07/2018 11:10:25 PM
NASLOVNA / HOT / Ferrari se odvaja od Fiata

Ferrari se odvaja od Fiata

Automobilska kompanija Fiat Krajsler Automobili (FCA) saopštila je da će odvojiti svoju filijalu Ferari u posebnu kompaniju između 1. i 3. januara 2016, pri čemu će akcionari dobiti jednu akciju Ferarija za svakih 10 akcija FCA koje drže.

Ferrari F12tdf rasprodat u rekordnom roku

Milanska berza je ranije ovog meseca dala „zeleno svetlo“ za inicijalnu javnu ponudu (IPO) „Ferarija“ 4. januara, prenosi agencija ANSA. Ferari je u oktobru održao IPO na Volstritu, gde se njegove akcije prodaju za 47.48 dolara. Vrednost proizvođača luksuznih sportskih automobila je po izlasku na američku berzu procenjena na 10,6 milijardi dolara (10 milijardi evra).

Top 10: Najskuplji automobili 2015 – 6. Mesto

FCA je pre izlaska Ferarija na Volstrit držao 90 odsto akcija te kompanije. Predsednik FCA Serđo Markione rekao je akcionarima da je odvajanje Ferarija početak novog poglavlja, koje će toj kompaniji omogućiti da unapredi svoj potencijal za budući rast i da prati svoje strategije uz veću finansijsku i poslovnu nezavisnost. Markione je dodao neće biti novih izdvajanja drugih brendova iz grupacije u bliskoj budućnosti.

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Lamborghini Huracan Performante 2018

VIDEO: Test Lamborghini Huracan Performante 2018

Huracan, Dakle, najbrži serijski automobil na Nirburgringu (bar neko vreme) dolazi iz jedne od italijanskih …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.