22/07/2018 12:56:09 AM
NASLOVNA / HOT / Dokle? I Renault lažirao emisije štetnih gasova

Dokle? I Renault lažirao emisije štetnih gasova

Emisija azotnih oksida kod Renault modela Espace 1.6 veća je 25 puta od aktuelne EURO 6 norme za emisiju oksida, saopštila je nemačka organizacija za zaštitu životne sredine “Duh”. Pozivajući se na testove koje je sproveo Univerzitet primenjenih nauka u Bernu, organizacija za zaštitu životne sredine “Duh” saopštila je da je prekomeran nivo emisije štetnih gasova kod modela Renault Espace detektovan u sklopu novog ciklusa evropskih testiranja.

renault_espace_2015_1

Proizvođači automobila su pod pojačanim nadzorom otkako je nemački Volkswagen u septembru priznao u SAD da je varao na testovima merenja emisije štetnih gasova. Sve to je rezultiralo skandalom koji je pogodio oko 11 miliona Volkswagen automobila širom sveta, primoravajući tadašnjeg generalnog direktora Martina Vinterkorna da podnese ostavku.

renault_espace_2015_2

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Lamborghini Huracan Performante 2018

VIDEO: Test Lamborghini Huracan Performante 2018

Huracan, Dakle, najbrži serijski automobil na Nirburgringu (bar neko vreme) dolazi iz jedne od italijanskih …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

4

 • 1
  • STAROSEDELAC
  • 7374 postova
  Space: Dokle više stvarno?
  0 0
  • PUNOPRAVNI ČLAN
  • 875 postova
  YUgisa: Pa vecina verovatno vara jer svi koriste slicne sisteme. Nije to kao pre 20 godina kada je svako svoj sistem razvijao.
  0 0
  • PUNOPRAVNI ČLAN
  • 1444 postova
  M_M: Budući da svi koriste ista goriva, imaju sličnu snagu po litru, iste principe rada i koriste sličnu tehnologiju, začudio bih se kada bi se izduvni gasovi komparativnih vozila (npr 2.0 dizeli međusobno) razlikovali za više od 50-tak %.
  Dakle ako VW TDI premašuje emisione standarde i po nekoliko puta, mora biti da SVI dizeli imaju isti problem, i SVI premašuju granice.
  0 0
  • STAROSEDELAC
  • 7374 postova
  Space: Renault kaže da nisu varali http://www.automobili.rs/vesti-automobili/renault-negira-optuzbe/
  0 0