19/07/2018 12:26:21 AM
NASLOVNA / VESTI / BMW-ova nova svetla nisu dobrodošla kod Amerikanaca

BMW-ova nova svetla nisu dobrodošla kod Amerikanaca

BMW-M4 (1)
Nova laser-tehnologija kod farova je u mnogome donela revoluciju kada je u pitanju način na koji automobili osvetljavaju put ispred sebe. Mnogi će se složiti da je sada vidljivost znatno bolja što dodatno utiče na bezbednost u vožnji ali sa time se ne bi složile Amerika i Australija.

 

Sjedinjene Američke Države se i dalje drže poprilično zastarelog zakona koji se tiče jačine svetla koje far na automobilu smo da proizvede pa je zato kod njh nova laser-tehnologija zabranjena, što znači da BMW ima problema da se probije na ovo tržište. Ta činjenica čudi pogotovo ako se uzme u obzir da su “Ameri” među vodećim zemljama kada je briga o bezbednosti u saobraćaju u pitanju.

 

Kada je Australija u pitanju tu su već u toku testovi bezbednosti ove nove tehnologije i očekuje se da će uskoro BMW koji je jedan od prvih koji je počeo sa primenom pomenutog spornog načina osvetljavanja ceste.

 

Izvor

Autor: Marko Vezmar

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …