NASLOVNA / VESTI / Alibaba sprema odgovor Tesla automobilima

Alibaba sprema odgovor Tesla automobilima

Kineska automobilska “start-ap” kompanija Sjaopeng Motors (poznata i kao Speng Motors) uz podršku najveća kineske kompanije za internet trgovinu Alibabe sprema konkurenta Tesli.

alibaba-tesla-automobil-konkurencija-1

Alibaba će uz pomoć tehnološkog giganta Foxconna investirati oko 350 miliona dolara u Sjaopeng čiji će budžet ove godine iznositi skoro tri milijarde $. Speng planira da iskoristi eksplozivan rast tržišta električnihautomobila u Kini i uhvatio se u koštac sa najvećim svetskim kompanijama.

alibaba-tesla-automobil-konkurencija-2

Kompanija je u januaru predstavila krosover G3 koji će se na tržištu pojaviti krajem aprila. G3 plene atraktivan spoljašnji dizajna ali i upečatljiv enterijer, gde u kabini dominiraju 12,3-inčni visoke rezulocije i 15,6-inčni multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir.

alibaba-tesla-automobil-konkurencija-3

Krosover poseduje po dve prednje i bočne kamere, te četiri panoramske, kao i tri radara i 12 ultrasoničnih senzora, dve inteligentne kamere unutar kabine i 23 inteligentna senzora. Kompanija nije otkrila nivo samovozeće tehnologije, ali s obzirom na opremu reklo bi se da je peti.

Autor: Marko Vezmar

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

OddoOktobra:Počelarevijaoldtajmera

Dozvoljen uvoz automobila starijih od 30 godina

Izmenjena je Uredba o uvozu motornih vozila. Najvažnija novina je to da se svaki automobil …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.