NASLOVNA / VESTI / Renault Scenic u Initiale Paris verziji

Renault Scenic u Initiale Paris verziji

Scenic-Initiale Paris-1

Nakon modela kao što su Clio, Espace, Captur i Koleos, i novi Scenic i Grand Scenic biće ponuđeni sa premijum paketom Initiale Paris.
Inače, Initiale Paris je najluksuzniji paket koji Renault nudi svojim kupcima.

Initiale Paris oznaku Renault je prvi put upotrebio na konceptnom modelu koji je predstavljen 1995. godine. I dok je koncept ostao samo koncept, oznaka je nastavila da živi, jer su u Renault-u odlučili da je koriste za najluksuznija izdanja nekoliko svojih modela u serijskoj proizvodnji. Poslednji u nizu izuzetno opremljenih modela su Scenic i Grand Scenic.

Scenic-Initiale Paris-2

Ova dva praktična modela u verziji Initiale Paris karakteriše Amethyst boja karoserije koja ne može da se dobije u drugim paketima opreme; tu su i posebne 20-inčne felne, hromirani delovi, specifična maska hladnjaka kao i LED farovi za maglu koji usmeravaju svetlosni snop u krivinama u smeru okretanja volana.

Scenic-Initiale Paris-3

Enterijer je presvučen Nappa kožom, tu uključujući sedišta, volan i ručicu menjača. Električno podesiva sedišta podrazumevaju sistem hlađenja, grejanja i masaže, tu je “head-up” display, Bose audio sistem, brojne asistencije poput pomoći pri parkiranju. Centralna konzola takođe je izmenjena i dolazi u specijalnoj boji.

Što se tiče motora, Scenic Initiale Paris nudi se sa 1,2-litarskim turbo benzinskim motorom sa 130 KS ili 1,6-litarskom turbodizel opcijom sa 130 i 160 KS. Pri tom će se snažniji dizelaš prodavati isključivo sa automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, dok će ostale dve varijante ići sa manuelnim menjačem.

Scenic-Initiale Paris-4

Cena u Francuskoj iznosi 33.200 evra za Scenic Initiale Paris (osnovni Scenic Tce 130 s ručnim menjačem), a za najskuplji model (Grand Scenic 1.6 dCi s automatskim menjačem) treba izdvojiti 39.400 eura.

Verzije Initiale Paris počnju da se prodaju u Francuskoj od 7. Juna.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.