NASLOVNA / VESTI / Oporavak za Volkswagen će biti izuzetno težak

Oporavak za Volkswagen će biti izuzetno težak

Direktor Volkswagena Matijas Miler rekao je radnicima u jedinoj američkoj fabrici te nemačke kompanije da oporavak od skandala s varanjem na testovima izduvnih gasova “neće biti šetnja parkom”. Miler se obratio radnicima dan posle sastanka sa šeficom američke Agencije za zaštitu životne sredine s kojom je razgovarao o nastojanjima volkswagena da svoja dizel vozila usaglasi sa zakonima SAD.

Volkswagen: Iznevereno poverenje je najskuplje

“Ne treba samo da popravimo naše automobile. Moramo takodje da popravimo naš kredibilitet. To neče biti šetnja parkom”, rekao je Miler. Volkswagen je prošle godine priznao da je u oko 600.00 dizel vozila ugradjen softver koji je omogućavao varanje na merenjima izduvnih gasova, pošto je to obelodanila Agencija za zaštitu životne sredine.

Volkswagen: Iznevereno poverenje je najskuplje

“Pogrešili smo i moramo da popravimo tu grešku”, rekao je Miler za Asošiejtid pres posle govora u fabrici u gradu Čatanuga. On je rekao da će biti potrebno vreme da se to uradi i da razume nestrpljenje. “I ja sam nestrpljiv. Ja takodje volim brže rešenje, ali ovo moramo pažljivo da uradimo”, rekao je Miler.

Walter de Silva napušta VAG

Visoki zvaničnik Agencije za zaštitu životne sredine rekao je danas u Detroitu da su predlozi volkswagena nezadovoljavajući u mnogim oblastima i da će razgovori biti nastavljeni. Volkswagen ima dve opcije za popravku spornih vozila ali su obe skupe, pa stručnjaci kažu da je možda jeftinije da se otkupe stariji modeli. Miler je rekao da se volkswagen saglasio s vlastima da o sledećim koracima ne govori javno.

“Naša odgovornost je da pronadjemo najbolje moguće rešenje za naše kupce i za životnu sredinu”, rekao je Miler.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply