NASLOVNA / VESTI / Nissan Kicks će se proizvoditi u Brazilu

Nissan Kicks će se proizvoditi u Brazilu

Nissan će investirati 185 miliona dolara u proizvodnju novog modela urbanog krosovera u Brazilu, uprkos krizi u toj zemlji. “Nissan će proizvesti novi model po imenu Kicks u fabrici u gradu Rezende, zapadno od Rio de Žaneira. To će biti lokalni proizvod iz fabrike u Rezendeu i biće izvožen širom sveta”, izjavio je izvršni direktor kompanije Karlos Gon, a prenosi agencija Frans pres. U proizvodnju novog modela, japanska kompanija će, prema njegovim rečima, investirati 750 miliona rela u naredne tri godine, a ova investicija će, kako je rekao, doneti 600 novih radnih mesta u fabrici u Rezendeu, otvorenoj 2014. godine.

Nissan reafirma seu compromisso com o Brasil com duas premieres mundiais no Salao Internacional do Automóvel de Sao Paulo 2014.

Kako navodi Frans pres, Brazil je u recesiji i poltičkoj krizi, a tamošnje tržište automobila je, prema rečima Gona, smanjeno za četvrtinu u prošloj godini. Gon je rekao i da 2015. nije bila dobra godina za Brazil, ali da je Nissan ipak uspeo da proširi svoj udeo na tržištu, uprkos manjoj prodaji. “Brazil je još uvek ključni deo Nisanove strategije i polažemo velike nade u potencijal brazilskog tržišta”, izajvio je direktor Nissana.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply