21/07/2018 11:52:33 AM
NASLOVNA / TUNING / ABT Audi RS5 sa 510 KS

ABT Audi RS5 sa 510 KS

ABT-Audi-RS5-1

Audi RS5 je novi Audi-jev model koji je u salone automobila širom Evrope stigao pre par meseci. I pored toga što postoji relativno kratko, najnoviji coupe iz game Audi Sport već je dobio modifikaciju od strane renomiranog tjunera ABT.

ABT-Audi-RS5-2

Zahvaljujući ABT-ovoj Power control unit koja manipuliše ECU jedinicom i dva turbopunjača, u ABT-u su uspeli da iz 2.9-litarskog twin-turbo V6 motora izvuku 450 KS i 600 Nm. Za one kojima ovo nije dovoljno, ABT je pripremio i dodatni kit koji omogućuje povećanje snage za još 60 KS i 80 Nm. Iako zvanične brojke još uvek nisu objavljene, sigurno je da će ABT-ov RS5 “prešišati” standardne cifre. Fabrički model od 0-100 km/h stiže za 3.9 sekundi, a može do 280 km/h.

ABT-Audi-RS5-3

Što se tiče ostalih izmena, ABT se odlučio za suptilni pristup. Pored 20-inčnih alu točkova sa oznakama ABT, ne primećuju se neki ozbiljniji zahvati na spoljašnjosti najnovijeg Audi-jevog coupe-a. Treba pomenuti da je u vratima ugrađen LED projector koji kada se ova otvore na tlu ispisuje ABT-ov znak.

Iz nemačkog tjunera je došla informacija da je ovo tek prvi pokušaj tjunovanja RS5, i da će još bolja verzija sigurno uskoro biti tu. Za dostupnu modifikaciju treba izdvojiti 4.760 evra.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

BMW-M4-Cabrio-Abu-1

BMW M4 Cabrio by BMW Abu Dhabi

Iako je Speed Yellow BMW M4 Cabrio upravo tip automobila koji ćete primetiti na ulici, …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.