21/06/2018 12:14:58 PM
NASLOVNA / HOT / Ford GT ’67 Heritage Edition

Ford GT ’67 Heritage Edition

Ford-GT-'67-Heritage-Edition-1

Ford je predstavio GT ’67 Heritage Edition specijalnu seriju, kako bi obeležio pedeset godina od čuvene pobede 1967. godine na 24 sata Le Mana. Ograničena serija odaje počast legendarnom trkačkom modelu i izgleda identično kao pobednički bolid.

’67 model finiširan je u crvenoj i beloj boji GT40 MkIV koji je pobedio Ferrari dok su za volanom sedeli čuvene američke trkačke zvezde Dan Gurney i A.J. Foyt. Na sebi ima dve bele trake i broj jedan, a leži na 20-ičnim alu točkovima ofarbanim u satin silver boju.

Ford-GT-'67-Heritage-Edition-2

Unutrašnjost nastavlja dizajn eksterijera, sa crvenim šavovima na kožnim sedištima, i detaljima kao što su okviri za dovod vazduha i centralna konzola od nepokrivenih ugljeničnih vlakana. Srećnim kupcima svideće se i adekvatna pločica s natpisom edicije čija količina još uvek nije poznata (iako se zna da će Ford GT ove godine sve skupa lansirati nekih 250 primeraka, što je četvrtina brojke koju imaju na umu za GT model u planu od četiri godine).

Ford-GT-'67-Heritage-Edition-3

Što se pogona tiče, nije bilo nikakvih izmena. ’67 Heritage Edition zadržava svoj 3.5-litarski twin-turbo Ecoboost V6 motor sa 647 KS uparen sa Getrag-ovim sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom. Pogon je na zadnje točkove.

Iako cena još uvek nije objavljena, zainteresovani mogu slobodno da očekuju pristojnu sumu na već poznatih 420.000 funti koliko košta osnovna verzija GT-a.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.