21/06/2018 12:00:27 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / Aston Martin proširio Vanquish Zagato porodicu

Aston Martin proširio Vanquish Zagato porodicu

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-4

Aston Martin je ekskluzivnu brojčano ograničenu Vanquish Zagato ediciju proširio s još dva karoserijska oblika, a ukupna produkcija sva četiri modela iznosi 325 primeraka.

Aston Martinova saradnja s čuvenom italijanskom kompanijom Zagato rezultirala je ekskluzivnom edicijom Coupe i Cabrio modela Vanquish koji će u oba karoserijska oblika biti ponuđen u 99 primeraka.

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-5

Proširenje saradnje rezultiralo je i s dva nova karoserijska oblika (Speedster i Shooting Brake), a kupcima će biti ponuđeno 99 primeraka “lovačke” verzije Shooting Brake i samo 28 primeraka Speedstera koji u britanskoj automobilskoj kompaniji opisuju kao “hardcore” verziju Cabrio modela Vanquish Volante.

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-1

S karakterističnim karoserijskim detaljima koji su godinama zaštitni znak Zagata, Speedster će do prvih kupaca stići početkom naredne godine, a u Aston Martinu kažu da su imena svih budućih vlasnika već poznata, jer je planirana produkcija uveliko rasprodata. U vazduhu ostaje pitanje: Zašto samo 28 primeraka?

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-2

Svi detalji četvrte karoserijske verzije Shooting Brake još uvek nisu otkriveni, ali se zna da će produženi ispupčeni krov biti napravljen od stakla, a treća vrata pokretaće elektromotori.

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-3

Cela Zagato serija zasnovana je na modelu Vanquish S, što znači da je ispod prednjeg poklopca 6,0 litarski atmosferski V12 motor s 580KS i 630 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se distribuira preko 8-stepenog automatskog menjača Touchtronic III.

Izvor: Klix.ba

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Rezvani-Tank-1

Rezvani SUV Tank sa 500 KS

Upoznajte prvi SUV Rezvani Motors-a – Tank. Tank predstavlja ozbiljan iskorak kompanije iz “zone komfora” …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.