NASLOVNA / PREMIJERE / 2018 Toyota Land Cruiser

2018 Toyota Land Cruiser

Toyota-Land-Cruiser-1

Poznat pod nazivom Prado na nekim tržištima, off-roader koji se u Evropi prodaje kao Land Cruiser je bio u prodaji još od 2009. godine. S obzirom na to, u Toyoti su odlučili da je vreme za osveženje, i to je upravo ono što su predstavili na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Iako očigledno baziran na aktuelnom modelu, manji član Land Cruiser postave je dobio redizajn iznutra, spolja i pod haubom kako bi i dalje išao u korak sa konkurencijom.

Toyota-Land-Cruiser-2

Modifikacije podrazumevaju novu haubu, nove blatobrane, gril, prednja svetla, zadnja svetla, točkove i prednji branik. Promene nisu samo estetske prirode – dizajnirane su tako da pomognu vozaču da lakše upravlja velikim vozilom, a u isto vreme popravljaju hlađenje motora i dodaju par inča u dužinu samog automobila.

Enterijer je takođe unapređen, tu je nova komandna tabla, novi instrumenti i centralna konzola. Novi 8-inčni infotainment ekran koji je pozicioniran nešto niže kako ne bi zaklanjao pogled je takođe tu, kao i niz trimova i estetskih detalja.

Toyota-Land-Cruiser-3

Evropski kupci moći će da biraju između modela sa troja vrata i sa petroro vrata, deset boja spoljašnjosti, tri kombinacije enterijera, kao i nekoliko opcija što se tiče motora.

2.8-litarski četvorocilindrični turbodizel uparen je sa šestostepenim automatskim ili manuelnim menjačem i razvija 177 KS i 450 Nm. Tu je i 2.7-litarska benzinska verzija sa petostepenim manuelnim menjačem sa 161 KS i 245 Nm, kao i 4.0-litarski motor sa šestostepenim automatikom i 249 KS i 380 Nm.

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply