21/07/2018 11:43:05 AM
NASLOVNA / HOT / Acura RLX za 2018. godinu

Acura RLX za 2018. godinu

Acura-RLX-1

Kao TLX model, i MDX pre njega, Acura RLX dobila je osveženje za 2018. modelsku godinu. Acurin najveći sedan sada ima novi, u geometrijskom smislu izuzetan gril u obliku pentagonalnog dijamanta, kao i niz mehaničkih i tehničkih unapređenja.

Prvo što se primećuje od izmena što se tiče mehanike jeste novi desetostepeni automatski menjač uparen sa standardnim 3.5-litarskim V6 motorom koji razvija 310 KS. Ovo je prvi model u koga su ugradili transmisiju razvijenu od strane Honde, a koja se već nalazi u Honda Odyssey modelu za 2018, a biće ugrađena i u novi Accord za 2018. Pogon je standardno na prednje točkove, kao i Acurin sistem za upravljanje zadnjim točkovima koji nosi naziv Precision All-Wheel Steer. Prema informacijama koje dolaze od proizvođača, nova transmisija će poboljšati ubrzanje novog modela; kao referenca se uzima RLX sa šestostepenim automatikom koji je od 0-100 km/h stizao za 5.8 sekundi.

Acura-RLX-2

Ono što je nepromenjeno je RLX Sport Hybrid pogon, koji nastavlja da koristi 3.5-litarski V6 i tri električna motora. Sve skupa, RLX raspolaže sa 377 KS i 462 Nm.

RLX-ina hauba je takođe redizajnirana, a zadnji deo vozila sada dobija nova LED svetla i crni niži difuzor sa dva velika izduvna otvora. U opciji su dva nova dizajna za točkove i dve nove boje, uključujući i Brilliant Red Metallic koja se vidi na slikama, kao i Majestic Black Pearl.

Što se tiče enterijera, nova prednja sedišta dobijaju kontrastne šavove i šipke, a za određene materijale se kaže da su bogatiji nego ranije. Espresso boja unutrašnjosti je nova opcija. Ono što je čudno je da RLX ne dobija infotainment sistem sa Apple CarPlay i Android Auto-m kao što su to uradili na modelu TLX.

Acura-RLX-3

Novi RLX dobija niz sigurnosnih sistema, među kojima treba pomenuti pre svega Traffic Jam Assist. Ovo je prvi put da Acura ubacuje ovaj novi sistem u neki od svojih modela, a ovaj se bazira na tome da doslovno prati automobil ispred sebe na nižim brzinama kombinujući adaptive cruise control i lane-keeping assist slično kako to čini Volvo-v Pilot Assist sistem. Tu su još i premium Krell audio sistem, Surround View kamera, parking senzori, LED svetla za maglu, prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom, volan sa grejanjem i sl.

Automobil će biti u prodajnim salonima od novembra, a što se tiče cene verovatno će se kretati od 55.400 i 60.900 dolara koliko danas koštaju standardni V6 model i Sport Hybrid verzija.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.