NASLOVNA / KONCEPTI / [Video] TRION NEMESIS superspotski automboil od 2000 KS

[Video] TRION NEMESIS superspotski automboil od 2000 KS

Upravo je izašao video za superautomobil nazvan Nemesis, koji je trebalo da bude prikazan 2016te godine. Cela “skalamerija” dolazi iz Amerike i specifičan je po tome što se proizvođač poziva na to da će Nemesis “pobediti” Bugatti Veyron i da će raspolagati sa više snage od Koenigsegga. Po sadašnjim informacijama, Nemesis će pokretati twin-turbo V8 motor sa “više od 2000KS”, u kombinaciji sa osmostepenom sekvencijanom transmisijom. Do stotke će ubrzavati sa samo 2,8 sekunde, dok bi maksimalna brzina iznosila 450 km/h.

Ako se na to doda i projektovana cena od oko 2.2 milona dolara jasno je da će konkurencija imati mali problem. Zašto mali. Koliko god da su performanse na papiru jasne, jasno je i to da Trion nije toliko poznat Brend, kao što je Bugatti ili Koenigsegg. Bilo kako bilo, 2.8 sekunde to stotke deluje i više nego impresivno.

trion_nemesis_01

Autor: Nikola Petrovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Porsche-Mission-E-1

Električni Porsche Mission E

Porsche je počeo sa testiranjem električnog Mission E modela na javnim putevima. Prototipi su viđeni …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

1

  • 1
    • STAROSEDELAC
    • 7374 postova
    Space: Sad mi nije ništa jasno. Tj. zar nije bila priča da će koštati nešto oko 900K USD? Sa ovom kalkulacijom za no name brend pa i da ima 3000 KS mnogo je.
    0 0