27/05/2018 11:21:19 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Povratak legende – Nova Mazda RX-7?

Povratak legende – Nova Mazda RX-7?

mazda-rx-7-rx-9

Ponovo su počele da kruže glasine o novom Mazdinom RX modelu, ali ovaj put malo drugačij, tj. neimenovani mediji pustili su „buvu“ da se spremaju čak dva modela koja će nositi legendarnu RX oznaku.

 

Medij iz Austrije koji su sve to plasirao navodi da neće samo doći izbacivanja RX-9 modela, nego je u najavi i oživljavanje RX-7 modela , koji je dugo vremena živeo kao legenda među entuzijastima sportskih automobila.

 

Bilo kako bilo, trenutno nema nekih tačnih informacija, koje bi mogli da podelimo sa čitaocima Ruto Republike, ali ono što se špekuliše je i to da bi RX-7 trebao da raspolaže motorom snage oko 300KS, dok bi Wankel motor kod RX-9 mogao biti opremljen čak i električnim turbo punjačem kojeg Audi za sad gura kao svoju ekskluzivnu.

 

Autor: Marko Vezmar

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Renault-Espace-RS-1

Ovako bi mogao da izgleda Renault Espace RS

Predstavljanje nove generacije Renault Megane RS modela u Frankfurtu inspirisalo je dizajnera Nikitu Aksionova, koji …